http://www.poslovni.hr/35364.aspx
Evo nešto ekskluzivno što ni ja sam nisam znao o svom portfelju:
I posljednje – prema nekim neslužbenim podacima, većina malih investitora aktivnih na burzi je u minusu.
[smiley1][smiley2]
A da …. sad mi je jasno… vjerojatno sam u plusu što ne sudjelujem u ovoj zanimljivoj igri….[smiley2]
Još 4.5% i plavi by, by…
Još 2.81% i plavi by, by…[smiley1]
Nadam se da smo na vrijeme pomogli malim investitorima sa Verzijom 1 i Verzijom 2…
Naime, vrijede do kraja godine[smiley11]
Nadam se da smo na vrijeme pomogli malim investitorima sa Verzijom 1 i Verzijom 2… Naime, vrijede do kraja godine[smiley11]
ne razumijem što znači verzija 1 i verzija 2,
ako može objašnjenje.
hvala
” ne razumijem što znači verzija 1 i verzija 2, ako može objašnjenje. hvala
pozdrav
verzija 1 i verzija 2 su portfelji dionica
napravljene su na temelju toga sto je najveci broj forumasa (koji su dali svoje favorite) vjeruje u njih
jednu verziju je dala kolegica ivana7 a drugu jedan kolega (kojem sam zaboravio nickname, ali sve pise u topicu, samo treba potraziti u postovima od sijecnja)
vrlo zanimljivo da najvise forumasa vjeuje u ptkm, ddjh i slicno dionice, odnosno u dionice koje su stalno u vrhu na forumu, necu ulaziti u analize pojednih dionica odnosno da li su spekulativne ili nisu, no iz ovoga je vidljivo koliko forum ima utjecaja na strukturiranje portfelja
ptkm je daleko najeksponiranija, a nije imala neki veliki rast ( ne u apsolutnom smislu, nego u odnosu na ne neke druge dionice, npr. thnk koja uopce nije toliko eksponirana a imala je enorman rast, a tu jos neke druge dionice koje su imale, a i imat ce, veliki rast, a opet nisu toliko podlozne osciliranju kao ptkm; a na forumu se pojavljuju svaku prijestupnu godinu [smiley2])
inace da me fanovi ptkm ne bi napali, moram naglasiti da sam u ptkm
pozdrav svima
novo stanje
Čestitke svima, postali ste medijske ličnosti haha.
Ali….mislim da je poredak ipak dobrim djelom stvar jedne važne stvari u životu i inače.
Koje?
Pa sreća naravno.
Zašto?
A……….tko bi ga znao da će recimo Zaba u dokapitalizaciju baš u ovoj godini.
I to baš ovakvu i na ovaj način??
A ma nitko naravno, pisalo se da možda hoče , ali ovako….
Ma dobro, ne umanjuje to sve to skupa , ali………svijet kapitala je takav, impulzivan i mijenja se sve iz dana u dan, tako da….
Ma tko će ga znati?
Danas bi mnogi već odabrali druge dionice , kad znaju ono što nisu znali…..tada…
[smiley11]
Jedan dio na burzi je, naravno, uvijek sreća, ali burza ipak nije igra na sreću ni kocka, nego u konačnici ima svoje zakone prema kojima se pomno treba ulagati. Od Grahama (Security analisis) burzovno trgovanje je znanost, iako naravno uvijek ima i onih drugih elemenata. Tko nimalo neće ulagati u istraživanje burzovnih kretanja, traženje logike, analize firma i svega drugoga, sve teže će ostvarivati značajnije dobitke na burzi.
Kad bismo sad znali… Na temelju postojećih informacija itd. čovjek u konkretnom vremenu donosi odluku za jednu ili drugu dionicu. Kad bi se vrijeme moglo vratiti, svi bi bili milijunaši. Ovako, važne su ispravne procjene unaprijed, a o onomu što nismo znali, nema baš puno smisla govoriti. A netko je možda ipak znao. Netko je slutio na temelju određenih “tragova”… tako to ide
sad da vidimo tko ce manje padati[smiley2]
najnovije 🙂
Evo i mog portfelja:
krenula sam 15.12.2006. VIRO
19.12.2006. DLKV-dokup 13.02.07.
22.12.2006. KOEI- dokup 05.02.07.
17.01.07. BLSC
27.02.07. ATLN -iz fore 10 dionica
sad da vidimo tko ce manje padati[smiley2]
Več treći dan za redom se pomičem prema gore. Sad bi zbilja moglo i malo dolje. Sutra?