jedan komentar s stranica JL vezano uz članak
“Bolje prati tenis (iako te i to bas ne ide) i ne lupaj gluposti. Svih 55 su vise-manje iskusni dionicari (mali), sigurno ima i pravih brokera, a neki od njih zaradjuju velike pare na burzi. Ima dosta i navlakaca tipa Caymana, ali sve u svemu se dobije dosta dobrih informacija. Eto, taj forum je i meni pomogao da zaradim cca 12% od pocetka godine.”
U današnjem večernjaku procjene financijskog savjetnika Galinca da nam se crno piše !?
Obzirom da više vjerujem ekspertima ovog foruma, molim vaše procjene. Osobito su vjerodostojne
procjene istaknutih sudionika ovog foruma čiji portfelji imaju odlične rezultate.
Da li je opravdan strah od velike korekcije ? Koji tajming očekujete ? Koje sektorske razlike ?
Moj portfelj je jako ziheraški disperziran ali su mi priče o 3 i više godina smješne. Dinamika je ono što
nam treba, zar ne ?
Unaprijed zahvaljujem svima koji ovo prokomentiraju
svi smo mi Dejavue [smiley2][smiley2][smiley2]
p.s. i jos nesto, sa ovim petkom imam veci prinos u real portfelju nego na virtualnom. [smiley2]
a dejavue to smo mi…[smiley2]
Prvi mjesec polovica ukupne prošlogodišnje zarade. Najviše zato što je i početno stanje bilo dvostruko veće nego prethodne godine.
a dejavue to smo mi…[smiley2]
Prvi mjesec polovica ukupne prošlogodišnje zarade. Najviše zato što je i početno stanje bilo dvostruko veće nego prethodne godine.
bas sam isto gledao jucer. 40 dana ove godine ko osam mjeseci prosle [smiley2]. razlozi isto tako slicni.
govorimo naravno o iznosima, a ne o postocima.
Da o iznosima.
Međutim treba naglasiti da se ovakvi periodi događaju samo jednom, najviše dva puta godišnje, i traju mjesec do dva. Mislim na ovakav izuzetan porast. Ostalo vrijeme je normalno trgovanje s porastima i padovima.
nemoj zezat. [smiley2]. a ja se vec poveselio da ce mi cijela godina biti ovakva [smiley1]
60% portfelja je ionako uvijek u “hotelu california”, 20% se povremeno trguje a preostalih 20% malo intenzivnije. Budući smo nakon faze poleta sada u fazi prosperiteta i takav neaktivni dio portfelja od 80% ipak donosi natprosječnu dobit . Nadam se da će to trajati još najmanje godinu, dvije. Zatim obično dolazi faza stagnacije kada se ostvaruju prosječne dobiti i na kraju kriza. Ona svodi natprosječnu dobit na prosječnu u dužem periodu odnosno cijelom ciklusu.
Dok god bude zainteresiranih ulagaca biti ce i prosperiteta. Zasad je jos uvijek mnogima zanimljivo nase trziste; ali me strah koliko brzo ce sve puknuti kad istih nestane (kad cijene preskoce plafon)? Nadam se da ce biti dovoljno vremena i da ce nos dobro raditi. Dok ide, dobro je. [smiley9]
Jos jedna odlicna reakcija vezana za tekst u JL.
U današnjem večernjaku procjene financijskog savjetnika Galinca da nam se crno piše !? Obzirom da više vjerujem ekspertima ovog foruma, molim vaše procjene.
Ja sam daleko od “eksperta”, ali mi je ova Galinecova procjena privukla pažnju…
Dakle, JA Galinecu NE VJERUJEM VIŠE NIŠTA. Da li se sjećate IPO INe i Galinecovih upozorenja i savjeta? Ja se sjećam itekako. On, Kardum i sva sila hrvatskih gurua, najavljivali su građanima u najmanju ruku propast INE, neisplativost kredita i upisa dionica, hodali su gradom sa megafonom i objavljivali SOS upozorenja i oprez. I što je bilo? Bilo je što je bilo, ali…
Činjenica je da je Galinec vlasnik fonda koji je upisivao dionice iza građana. Sramota.
On je javna osoba, vlasnik je fonda i to je nedopustivo. Moje trkeljanje nikome nije na štetu, ja si pogrešku mogu dopustiti, jer nemam državno ovlaštenje da dijeljenje savjeta narodu. On si to ne bi smio dopustiti.
Od tada više vjerujem susjedovim blizankama koje govore da će komet pogoditi baš sutra zemlju… ono… zapitam se… pa možda baš hoće.
Kada Galinec izjavi da nas čeka udar kometa na hrvatsko tržište kapitala, taj dio jednostavno moji receptori ne uhvate, ako me razumijete…
ALI isto tako treba obratiti pažnju na ciklička ponavljanja na hrvatskom tržištu kapitala (koja su btw.postala poprilično uredna) i periodične korekcije i puknća balona… dakle, Simpson odvrti vijesti za godinu dana unatrag.
Još nešto želim reći. G. Igore, mislim da imam pravo ovo napisati o Galinecu, jer sve što sam napisala je istina, a ne laž. Ako g. Galinec ima što za reći meni, može mi se slobodno obratiti putem moje mail adrese koju sam ponudila.
ja sam pročitao izjavu galinca u večernjem i nisam se iznenadio stavovima. samo mi je onaj odgovor na treće pitanje malo smiješan. novinar ga lijepo pita što sa HT-eom a ovaj odgovara nekim općenitim formulacijama – očigledno poučen fijaskom vlastitih stavova o ini. puno priče bez odgovora na pitanje. a trebao je samo reći da li je pametno upisati HT ili ne?
NR