Zašto mene nema u novinama?
Da, sramota. Mbaricevica ima a tebe nema. Idi tuzi Jutarnji [smiley2]
Nisam mogao odoliti da ne prokomentiranm onaj članak, hehe, baš sam se od srca nasmijao. Jedino mi je žao što nisam bio u hr pred kraj prošle godine pa ne sudjelujem u igri, a i bolje za vas jer bi bio prvi 🙂 Nekužim o kakvoj on virtualnoj burzi priča? Znate li da svaki broker ima svoj nick na ovom forumu, znate li da ljudi na ovom forumu svi zajedno imaju preko milijardu kuna? Tako viktore, nebi ovo baš nazvao virtualnom burzom…
Znam bar četvero na ovom forumu koji vrte cifre od 8 znamenki, a ti Viktore, mani se novinarstva i pridruži se nama.
Covjece jeste se raskokodakali, ne sjecam se ovolike kolicine zuci od kada je Todoric odlucio dokapitalizirati Belje, ili Samodol zabranio grah i kobase… ili zelje hehe… mozda vam je najbolje da fino nazovete novinarcica i velite mu:
“Slusaj vamo, mangupe ja sam ti taj i taj, pisem pod nikom tim i tim i na burzi sam zaradio puste milijune ti prokleto piskaralo, znas li ti da sam ja medju 10 dionicara _________ (ovdje umetnes neku dionicu, najbolje sa velikim market capom, radi dojma) i da sam mlatio lovu na gubitasima dok si ti jos nisi znao sam ni dupe obrisati?! Zapravo sam toliko love namlatio da mogu kupiti prokleto zutilo za koje pises i otpustiti te kad god se sjetim!!” hehe
Inace, moji favoriti su novinari redakcije Business.hr-a koji redom bljezgare o dionicama a ne posjeduju ni jednu, a moj najdrazi novinar – Mario Gatara, sto taj covjek zna napisati to pas s maslom ne bi pojeo hihihi
Evo jedne dobre ideje!
Kaze novinarcic: Dionice se iz portfelja u portfelj pojavljuju rijetko, a gotovo je pravilo da među njima nema najjačih i najčešće trgovanih Adrisa, Zagrebačke banke, Ericssona-Tesle. Nitko se također, nije odlučio niti za ulaganje u turističke kompanije.
Tko je za da Viktora Vresnika uvrstimo na nasu tabelu 10 naj? pa uostalom nabrojao ih je tri a za ostalih sedam cemo mu uvrstiti 7 najuspjesnijih turistickih dionica ove godine… ko zna, mozda i pobjedi pa stekne nase postovanje hehe
Bez ikakvih skrivenih namjera želim reći da sam zahvalan svim sudionicima foruma koji nesebično
iznose svoja promišljanja, informacije,znanje i analize ( kojih inače nema besplatno ).
Čitajući svašta se sazna i nauči. Na nekim procjenama s foruma dobro sam zaradio, na jednoj
“popušio”… Ali važno je da cijelo tržište raste i širi se.
Novinskih članaka ima svakakvih, kao i postova. Nećemo se valjda zato uzrujavati ?
Pozdrav svima
eh lijepo vas je potkurio onaj indijanac kucilo. i to samo zato što je loše plasiran na ljestvici. ne kužim kaj se ljutite, novinar je pisao o našoj virtualnoj igrici a ne o našem investiranju
NR
Evo jedne dobre ideje!
Kaze novinarcic: Dionice se iz portfelja u portfelj pojavljuju rijetko, a gotovo je pravilo da među njima nema najjačih i najčešće trgovanih Adrisa, Zagrebačke banke, Ericssona-Tesle. Nitko se također, nije odlučio niti za ulaganje u turističke kompanije.
Tko je za da Viktora Vresnika uvrstimo na nasu tabelu 10 naj? pa uostalom nabrojao ih je tri a za ostalih sedam cemo mu uvrstiti 7 najuspjesnijih turistickih dionica ove godine… ko zna, mozda i pobjedi pa stekne nase postovanje hehe
ovo je dobar prijedlog. neka vikor izabere još sedam najčešće trgovanih i lijepo ga uvrstimo u tablice. barem dejavue neće biti zadnji. a opet ,ak ga dobro krene, uvijek može dat otkaz u Jutarnjem
NR
nathan47: ” Evo jedne dobre ideje! Kaze novinarcic: Dionice se iz portfelja u portfelj pojavljuju rijetko, a gotovo je pravilo da među njima nema najjačih i najčešće trgovanih Adrisa, Zagrebačke banke, Ericssona-Tesle. Nitko se također, nije odlučio niti za ulaganje u turističke kompanije. Tko je za da Viktora Vresnika uvrstimo na nasu tabelu 10 naj? pa uostalom nabrojao ih je tri a za ostalih sedam cemo mu uvrstiti 7 najuspjesnijih turistickih dionica ove godine… ko zna, mozda i pobjedi pa stekne nase postovanje hehe ” ovo je dobar prijedlog. neka vikor izabere još sedam najčešće trgovanih i lijepo ga uvrstimo u tablice. barem dejavue neće biti zadnji. a opet ,ak ga dobro krene, uvijek može dat otkaz u Jutarnjem NR
ja sam mu već dao savjet da hitno uvrsti Varteks u svoj portfelj
[smiley2]
Zašto mene nema u novinama?
nema ni mene -jer očito mauricije da se za dobrim konjima prašina diže,a mi nismo to[smiley5]
-a i pošto mi nedaju osu koja miga imat za avatara ,a i pošto se piše o apsenju ja prestajem s pisanjem na forumu-(nisam puno pametnog ni pisao…) sretno svima [smiley1]i vidimo se na 650kn s VARTEKS-om
Dobro jutro svima! Evo mene iz Remetinca…he he …Salu na stranu…nadam se da ce nas dragi novinar procitati i ovaj moj post…volio bi da od njega napravi clanak, no ne mora napisati o kome pise ;).
Radi se o sljedecem:
1.ovo nije virtualna burza, vec procjena 50 ak clanova foruma o tome koje ce dionice na GODISNJOJ razini najvise rasti, i popis 10 dionica je nepromjenjiv bas iz toga razloga.
2.svi koji sudjeluju to rade iz ciste znatizelje, igra je bez nagrada, jedina nagrada je osobna satisfakcija prvog i zadnjeg clana 🙂
3.Verzija 1 i Verzija 2 su portfelji sastavljeni od dionica koje 50 forumasa ima najcesce u svojim portfeljima.
Vezano uz tocku 3 htio bi navesti sljedece….(a to je vjerojatno ono sto kolegu novinara frustrira…), da je bilo tko ulozio na temelju nasih predviđanja (jedan kolega je rekao da je to i napravio) te uzeo verziju 1 ili verziju 2 kao svoj portfelj od 01.01.2007. do 08.02.2007. godine bi zaradio najmanje 19,40% (ako bi imao sve dionice iz portfelja Verzija 1) pod UVJETOM DA IMA SVE DIONICE IZ TOG PORTFELJA JEDNAKO ZASTUPLJENE. Dakle, bez vlastitih istrazivanja, bez analiza, samo da je slusao vecinu, zaradio bi 20% od pocetka godine…sto je po meni odlican rezultat. Kako ce biti do kraja godine…kako cemo svi stajati? Ne znam? Vjerojatno kao i cijelo trziste…
Kolega novinar je naveo da nemamo neke likvidne dionice…pa naslov igre je dionice sa najvecim rastom u 2007. godini, a ne dionice sa najvecim prometom u 2007. godini. Kad sam procitao clanak, ostao sam bez teksta, ali samo nakratko…
Razmisljao sam…i odlucio da ovaj put necu posprdno pisati…dapace…zato sam i napisao ovaj post. Ako kolegi novinaru nesto nije jasno, slobodno mi se javi na dejavue@email.t-com.hr
Izgleda da gadnim igračima sve više kvarimo račune pisanjem na ovom forumu. Jer oni nisu navikli pošteno raditi a sada sve više ljudi čita što pišemo i sve više ljudi uči od nas pionira u ovom zanatu. To opet znači da je sve manje ovaca za šišanje, pa ti gadni igrači postaju sve više frustrirani budući da sve manje mogu zaraditi na nepošten način. A na pošteni način ne znaju. I sad su zbunjeni. Zbunjeni su jer polako shvaćaju da su sami postali ovce za šišanje.