a ja se baš neki dan zakleo sam sebi da ću na 666-om postu na ovom forumu prestati s pisanjem…ali eto me već na 674om. Nekako sam svakim danom sve bliže odluci da se odviknem od foruma i da ga počnem samo čitati umjesto da pišem. Ovakvi tekstovi poput ovog u jutarnjem samo će ubrzati moju odluku o napuštanju svih foruma.
Budi na forumu barem do ulaska Hrvatske u EU!
Koliko imaš staža na burzi ako se može znati?
I moju odluku također. Pa to je smijurija da bezveznjaci koji nisu vidjeli dionicu u životu tako pišu o nama.
Oni jadni misle da ako se mi zekamo ponekad da nemamo žive kinte i slučajno zarađujemo na burzi. A da im ja napišem da sam recimo zaradio u prvom mjesecu stvarnih 28%. Kako bi im to izgledalo? Baš me zanima?
Howgh
gotovo je pravilo da među njima nema najjačih i najčešće trgovanih Adrisa, Zagrebačke banke, Ericssona-Tesle.
Poručujem novinaru koji je napisao ovu glupost, da on nece u zivotu vidjet lovu koju okrece vecina “igraca” koji se igra, a ne usudi se uloziti pravi novac [smiley7][smiley7][smiley7]
Ja bih gospodinu novinaru rekao slijedeće:
Otprilike isto kao i Sasko, velika većina nas koji pišemo na forumu aktivno sudjelujemo na tržištu kapitala, a lova koju okrećemo nas stavlja u manje igraće. Evo ja sam npr. od 01.01.2007. zaradio koliko će gospodin novinar zaraditi u svom redovnom radu kao novinar u neke 3 – 4 godine i to ako.
[smiley1]
Što se tiće portfelja tu je djelomično u pravu, ja sam recimo danas prodao cjeli svoj Končar kako bih ušao u ZABU. A od onih 10 dionica u tablici prvih 5 su dio mojeg portfelja, ostale 5 su čiste pretpostavke , u t ovrijeme nabrzinu izvedene. Prosjek mojih 5 u portfelju je 35 % od 01.01.2007. godine ( neka se gospodin novinar obrati meni osobno da mu predoćim papire iz SDA ako ne vjeruje ), kao i većina nama ostalima vidi se da su nam prinosi u prosjeku viši od onih koji ostvaruju razvikani dionički fondovi .
Najviše volim ovakve članke pune pretpostvavki i paušalnih ocjena bez provjere.
P.S. Nisam znao da je Zagrebačka banka među najčešće trgovanim dionicama , inaće to je dionica sa jednim od najnižih free floata na tržištu, i to je trebao gospodin novinar znati kad već piše ovakve članke , a ne se ovako blamirati.
eto ga vraže, cijelo sam vrijeme medju prvih 5, a bas sad kad je jutarnji sve spominjao mene nema u odabranom drustvu?! [smiley5]
Al ajd bar sam još uvijek ispred kolege Znanca.. [smiley11]
Ovo je u najmanju ruku smiješno. Gospon novinar iz jutarnjeg Viktor Vresnik, da ne piše i on pod nickom možda, je malo pobrkao lončiće. Kakva virtualna burza. Kolega novinar ako niste upućeni, pitanje: ” Zbog čega bi netko trošio toliko vremena na burzi, analizama, proučavanju i osluškivanju trendova, razmjenom informacija i ostalim stvarima da bi upravljao virtualnim portfeljima?!
Big joke![smiley1]
gospodo ovim člankom definitivno dobivamo legitimitet kao respektabilna družina od koje i novinari crpe odlične materijale za svoje tekstove. Ali baš da nas naziva lajbekima koji nemaju jaja ulagati nego samo piskaraju po forumu to je već teža uvreda. Viktre, Viktore to nije lijepo od tebe. Ali da pokažemo da mi možemo i praštati evo savjet Viktoru da pozorno prati Varteks i da ubode koju dionicu dok još ima po ovim cijenama jer već sutra možda neće biti tako.
Inače Viktore moj stvarni portfelj od nove godine skočio je više nego ovaj virtualni, a neki od ovih lajbeka sa foruma rade sa brojevima koji imaju 7 znamenki.
Ne znam kaj se uzbudjujete. Decec je dobil zadatak da nekaj napise pa je malo svrljao po forumu nije znal kaj bi i pala mu na pamet ideja da napise ovakav djecacki uradak kakav je napisao. Kad bi samo imao pojma s kolikom svi lovom kad bi se zbrojila raspolazemo u dionicama mislim da bi mu gace pale od muke. Usput, nase novinarstvo mislim da nam je svima poznato kakve se sve kretenarije pisu tak da ovo niti me cudi niti uzbudjuje. Ali me dobro nasmijao clanal. [smiley2]
Ljudi ovo su bedastoce, pretpostavka da novinari ovo citaju pa im zelim poruciti da imam portfolio od 7 kunskih znamenaka i da mi svakog trgovackog dana se slije jedna placa novinarska u dzep dok pijem kavu i citam poslovne novine. Svjestan sam bikovskog trzista, trgujem u ex YU i ZSE,VSE a razocaran sam i bijesan kad se moje investiranje omalovazava bez argumenata.
Pozdrav svim forumasima. ( od 1.01. portfolio mi je isao gore 33,98%, a kao dionica ENISR od 10.12.2006 preko 100%)
mozda je najbolje da clanak ignoriramo, nek on zivi od svog piskaranja, a mi cemo kao i do sad od naseg “virtualnog” investiranja. koliko cu tek zaradjivati kad pocnem stvarno investirati [smiley1]
Nego gdje je Dejavue večeras? Da ga nije možda HANFA uhapsila?
Najbolji mi je onaj dio gdje piše o mbaričeviću, hi hi….na njegovom mjestu ja bih tužio tog novinara… užas koja je to degradacija
Nego gdje je Dejavue večeras? Da ga nije možda HANFA uhapsila? Najbolji mi je onaj dio gdje piše o mbaričeviću, hi hi….na njegovom mjestu ja bih tužio tog novinara… užas koja je to degradacija
možda ovo sad izgleda kao šala, ali bojim se da je pitanje dana kad će da nas apse.
[smiley1]