10 dionica sa najvećim rastom u 2007 godini

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska 10 dionica sa najvećim rastom u 2007 godini

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovih 10 sati je neki minimum, zna biti i više na dan. Sva sreća da postoji vikend jer bi svi imali crvene oči.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

ja sam posve suprotnog stava jer ne buljim u ekran, kad nešto kupujem stavim prilično galantan nalog i čekam da ga poklopi. Ne liparim, osim kod Elke, i nakon što sam kupio dionicu, nema više panike nego se čeka target. Tako normalno smireno radim svoj pravi posao, a ovdje novac radi za mene. Prinos mi nije najveći ni najmanji nego sasvim solidan. Mislim da je za zaposlene ljude to najbolji način investiranja, a ovi koji imaju vremena ujutro, zašto da ne…nek bulje cijeli dan jer vrijeme je ipak najvrijednije. Naročito slobodno vrijeme.

caymane, stvarno se slažem. potuna podrška tvom razmišljanju!

mreich:

Radoznalac: ” U “igri” prilično dobro stojim dok u zbilji baš i nije bogznakaj [smiley1] ” Bit će zanimljivo za svakoga vidjeti stanje 31.12. pa usporediti portfelj iz igrice sa onim što je ostvareno tokom godine u stvarnosti. Možda dobijemo i odgovor na vječno pitanje je li bolje svakodnevno pratiti burzu i trgovati ili ne raditi ništa i samo vidjeti kako stojimo nakon godinu dana.

Definitivno je bolje kupiti i ne gledati dionice neko vrijeme, pogotovo ako je dionica podcijenjena, a takvih je bilo dosta ovih godina, manje zamaranja, manje provizija i puno veće zarade.

Samo jedan primjer iz prošlosti:

– ulagač: kupiš PTKM po 150,00 kuna i prodaš po 220 kuna, zarada 70 kuna/dionici manje 2 provizije
– špekulant: kupiš po 150,00 kuna, prodaš po 180,00 kuna, trljaš ruke a onda cijena još gore, kupiš po 190 kuna, prodaš po 210 kuna, imaš 50-tak kuna/dionici minus 4 provizije,

– stavio sam manji izlaz kod špekulanta iz razloga što se on može već zadovoljiti i 10% prinosom.

Možda računica i nije nešto, ali je definitivno bilo bolje čekati.

Ima i primjera kad je PTKM pala s 240-180-235, e tu je daytrade ok, jer se može dosta dignuti, ali treba i znati i imati puno sreće, nije to tako jednostavno.

Kolega Mauricije a kaj velite na ovu igru: uzeo PTKM na 179 prodao na 198,99, potom usao u NACE prosjecno na 3350 a izasao na 4252 i vratio se u PTKM na 211. Jel dobro? Ne morate racunati – znam da je bolje nego da sam cekao u PTKM [smiley2]

Sve je ovo igra ko Hugo na onim balvanima sto plove rijekom.

Kolega Mauricije a kaj velite na ovu igru: uzeo PTKM na 179 prodao na 198,99, potom usao u NACE prosjecno na 3350 a izasao na 4252 i vratio se u PTKM na 211. Jel dobro? Ne morate racunati – znam da je bolje nego da sam cekao u PTKM [smiley2] Sve je ovo igra ko Hugo na onim balvanima sto plove rijekom.

U redu, rekao sam da ne treba sad ići u detalje jer nikad rasprava neće završiti. A što se mojih brojki vezanih za PTKM tiče mislio sam na one od rujna kad je išlo 140-175-150-180-210-240. U ovom periodu to još nismo vidjeli.

pozdrav i svaka čast što se NACE tiče

ja sam posve suprotnog stava jer ne buljim u ekran, kad nešto kupujem stavim prilično galantan nalog i čekam da ga poklopi. Ne liparim, osim kod Elke, i nakon što sam kupio dionicu, nema više panike nego se čeka target. Tako normalno smireno radim svoj pravi posao, a ovdje novac radi za mene. Prinos mi nije najveći ni najmanji nego sasvim solidan. Mislim da je za zaposlene ljude to najbolji način investiranja, a ovi koji imaju vremena ujutro, zašto da ne…nek bulje cijeli dan jer vrijeme je ipak najvrijednije. Naročito slobodno vrijeme.

ovo što kolega opisuje moj je mali san… npr danas sam slobodan, vani prekrasan dan, a ja iako unaprijed znam da vjerojatno neću trgovati ništa jer sam s preslagivanjem portfelja završio još jučer, po cijeli dan buljim u atm i mostić i krivim vratnu kralješnicu s kojom baš i nisam u najboljim odnosima… mogo sam vrijeme iskoristiti za šetnju sa samim sobom, ili posvetit vrijeme ženi i djeci negdje vani uz ručak, bacit tenis….. no tješim se činjenicom da sam investirati počeo ljetos… a za pameću valjda neću trčati cijeli život….

Scio me nihil scire

Evo i novog stanja…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Dejavue: ” Evo i novog stanja… ” Gledam što je ovo, nema Mikinog posta u kojem filozofira kako sam frustriran jer su mi prinosi daleko najmanji od svih, niti samohvale kako me “Ušio te prijatelj mika ko mačku.Reko sam ti da nemaš šanse..” [smiley2][smiley1][smiley2]

jao prijatelju ubi me danas, jučer me krenulo ali danas si se izvuko. Znam pouzdano da si danas branio cijenu ptkm da ne dođe do 230. Ali budemo videli ovih dana šta će biti
[smiley2][smiley1][smiley2]

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

jao prijatelju ubi me danas, jučer me krenulo ali danas si se izvuko. Znam pouzdano da si danas branio cijenu ptkm da ne dođe do 230. Ali budemo videli ovih dana šta će biti
[smiley2][smiley1][smiley2]

hi, hi,…doc ce ona do 230, ili bar do 220, a onda opet….Pa nismo slijepi nit glupi, isti fora se proda malim investitorima svakih par mjeseci, cijena dionice stagnira dok netko jaci ne odlucio izaci (u ovom slucaju je to bank of new york), ali umjesto da s svojih 5-15 tisuca dionica poklopi kupnju i srusi cijenu s 200kn na 180kn ili nize, oni fino stavljaju na prodaju svoje pakete od 100-200-1000 kom i iste te pakete kupuju umjetno podižući cijenu. Kad mali pohlepnici vide kako netko ludjacki kupuje pakete krenu i oni kupovati nadajuci se da ce taj kupac koji cisti tisucice to raditi tko zna do kad. Ali, taj kupac koji je na taj nacin doveo cijenu do 220-230 sad pokaze pravo lice, pa ne samo da vise ne kupuje svoje pakete, vec poklapa kupnju sve dok ne proda ciljanu kolicinu. Tad kupac ode, a oni koji su kupili od njega ostanu posrani pricajuci price o kinezima, albancima i liliputancima, sve samo ne bi priznali da su ispali luzeri.

Ali koliko vidim tvoj kolega ovaj put nece nasjesti, prosla dva puta mu je bilo dovoljno da nauci lekciju. [smiley2][smiley1][smiley2]

Ne bih se ja baš šalio na tvom mjestu kolega Mika, da Vam ne bi opet Cartman dao analizu stanja oko Petrokemija sa postom preko cijele strane pa čete onda imati posla cijelu noć razglabati o tome i braniti se. A više nema dežurstava na Petrokemiji , morat će netko u prekovremene.[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ne bih se ja baš šalio na tvom mjestu kolega Mika, da Vam ne bi opet Cartman dao analizu stanja oko Petrokemija sa postom preko cijele strane pa čete onda imati posla cijelu noć razglabati o tome i braniti se. A više nema dežurstava na Petrokemiji , morat će netko u prekovremene.[smiley2]

netreba nama više dežurstva, samo u dionicama PBZ-a mi dioničari ptkm imamo gadne pare.
nema tu više povratka.
[smiley2][smiley2]

Jesam ti reko kolega Mika , evo ti sada , vidiš da sam u pravu bio. Nakon što su priznali da su on i Hakela jedno, i nakon ovog natpisa , prepostavka je da do daljnjega čekaju u čađari sve do izvješća. Onda ide opet daytrading i koljaža. Čak sumnjam sada i na Miku, malo mi je i on sumnjiv.[smiley2][smiley1][smiley2]

pa prijatelju ja sam jedini vjerovao u PBZ i to još iz vremena kad su kreditirali ptkm, a čak sam i neku lovicu digo na njoj. A ti sad tako o meni
[smiley1]

New Report

Close