10 dionica sa najvećim rastom u 2007 godini

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska 10 dionica sa najvećim rastom u 2007 godini

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja? pohlepan? Ma daj 🙂
Sto je 10% u mjesec dana pohlepa[smiley2]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

fyi…P.S. nisam zadnji[smiley1]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Čestitke svima,

Svi smo u plusu!

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Čestitke svima, Svi smo u plusu!

Sada bi pravi uspjeh bio biti u minusu.[smiley1]

La vita e bella!

Istina koleg mreich… Potpisujem da budem cijelu godinu zadnji, ali da cijelo vrijeme imam duplo vecin prinos uzivo, nego ovodje[smiley11]

Istina … U “igri” prilično dobro stojim dok u zbilji baš i nije bogznakaj [smiley1]

U “igri” prilično dobro stojim dok u zbilji baš i nije bogznakaj [smiley1]

Bit će zanimljivo za svakoga vidjeti stanje 31.12. pa usporediti portfelj iz igrice sa onim što je ostvareno tokom godine u stvarnosti.
Možda dobijemo i odgovor na vječno pitanje je li bolje svakodnevno pratiti burzu i trgovati ili ne raditi ništa i samo vidjeti kako stojimo nakon godinu dana.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Istina. Do sad bih definitivno ostvario veći prinos da svakodnevno ne pratim burzu. Naprotiv – kod mene je situacija dvostrukog praćenja – i supruga i ja vodimo svaki po jedan portfelj. Tako da taman kad malo pustim stvar da miruje – od nje dobijem brdo informacija koje me ponukaju da nešto stržim [smiley2]

Radoznalac: ” U “igri” prilično dobro stojim dok u zbilji baš i nije bogznakaj [smiley1] ” Bit će zanimljivo za svakoga vidjeti stanje 31.12. pa usporediti portfelj iz igrice sa onim što je ostvareno tokom godine u stvarnosti. Možda dobijemo i odgovor na vječno pitanje je li bolje svakodnevno pratiti burzu i trgovati ili ne raditi ništa i samo vidjeti kako stojimo nakon godinu dana.

Definitivno je bolje kupiti i ne gledati dionice neko vrijeme, pogotovo ako je dionica podcijenjena, a takvih je bilo dosta ovih godina, manje zamaranja, manje provizija i puno veće zarade.

Samo jedan primjer iz prošlosti:

– ulagač: kupiš PTKM po 150,00 kuna i prodaš po 220 kuna, zarada 70 kuna/dionici manje 2 provizije
– špekulant: kupiš po 150,00 kuna, prodaš po 180,00 kuna, trljaš ruke a onda cijena još gore, kupiš po 190 kuna, prodaš po 210 kuna, imaš 50-tak kuna/dionici minus 4 provizije,

– stavio sam manji izlaz kod špekulanta iz razloga što se on može već zadovoljiti i 10% prinosom.

Možda računica i nije nešto, ali je definitivno bilo bolje čekati.

Ima i primjera kad je PTKM pala s 240-180-235, e tu je daytrade ok, jer se može dosta dignuti, ali treba i znati i imati puno sreće, nije to tako jednostavno.

mreich: ” Radoznalac: ” U “igri” prilično dobro stojim dok u zbilji baš i nije bogznakaj [smiley1] ” Bit će zanimljivo za svakoga vidjeti stanje 31.12. pa usporediti portfelj iz igrice sa onim što je ostvareno tokom godine u stvarnosti. Možda dobijemo i odgovor na vječno pitanje je li bolje svakodnevno pratiti burzu i trgovati ili ne raditi ništa i samo vidjeti kako stojimo nakon godinu dana. ” Definitivno je bolje kupiti i ne gledati dionice neko vrijeme, pogotovo ako je dionica podcijenjena, a takvih je bilo dosta ovih godina, manje zamaranja, manje provizija i puno veće zarade. Samo jedan primjer iz prošlosti: – ulagač: kupiš PTKM po 150,00 kuna i prodaš po 220 kuna, zarada 70 kuna/dionici manje 2 provizije – špekulant: kupiš po 150,00 kuna, prodaš po 180,00 kuna, trljaš ruke a onda cijena još gore, kupiš po 190 kuna, prodaš po 210 kuna, imaš 50-tak kuna/dionici minus 4 provizije, – stavio sam manji izlaz kod špekulanta iz razloga što se on može već zadovoljiti i 10% prinosom. Možda računica i nije nešto, ali je definitivno bilo bolje čekati. Ima i primjera kad je PTKM pala s 240-180-235, e tu je daytrade ok, jer se može dosta dignuti, ali treba i znati i imati puno sreće, nije to tako jednostavno.

A sto recimo da ne gledas BLJE, pa ti cijena bude 340…pa ti se vrati na 250..?

Mauricije
Samo jedan primjer iz prošlosti:

– ulagač: kupiš PTKM po 150,00 kuna i prodaš po 220 kuna, zarada 70 kuna/dionici manje 2 provizije
– špekulant: kupiš po 150,00 kuna, prodaš po 180,00 kuna, trljaš ruke a onda cijena još gore, kupiš po 190 kuna, prodaš po 210 kuna, imaš 50-tak kuna/dionici minus 4 provizije,

– stavio sam manji izlaz kod špekulanta iz razloga što se on može već zadovoljiti i 10% prinosom.

Možda računica i nije nešto, ali je definitivno bilo bolje čekati.

A ako si s tom lovom od petrokemije odradio Inu i ponovo ušao u petrokemiju na 190?

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

A ako si s tom lovom od petrokemije odradio Inu i ponovo ušao u petrokemiju na 190?

Rekao sam da računica nije nešto što i nije, čisto primjer ulaska/izlaska iz tada podcijenjene dionice i hvatanje novih većih vrijednosti nije bilo isplativo.

Možemo i ovako:

– ušao u PTKM na 150, izašao na 240, ušao u Belje na 270, izašao na 340,00, ušao u INU na 1690 i čekamo.

A sto recimo da ne gledas BLJE, pa ti cijena bude 340…pa ti se vrati na 250..?

Ne treba sad ići predaleko u analizi.

Naravno da treba pratiti burzu i tko se hoće ovim baviti i zaraditi treba dnevno buljiti po 10 sati u monitor i trgovati, da bi barem nešto znao, jer i to je posao što god netko mislio. I nije lako zaraditi iako se čini da je.

New Report

Close