Kao prvo pozdrav svima.
Novi sam na forumu, iako vas pratim vec neko vrijeme..
Nisam neki strucnjak, ulagao sam u nekretnine i strane fondove, pa sam shvatio da je trenutak za dionice (doduse sa blagim zakasnjenjem).
Dao bih i ja prijedlog svojih top 10 za ovu godinu; cisto igracki, naravno ako se racunovodja DejaVu i ostali slazu.
BD62
HMST
IGH
LKRI
LVCV
LRH
FNVC
KOEI
PODR
PTKM
Eto, neke imam, neke namjeravam kupiti, a ostale sam bubnuo.
Uglavnom ulazim u ‘krivo vrijeme’ u igru, nakon osjetnih skokova u ovom mjesecu.
[smiley9]
fyi
fyi
fyi
kartmaniću jel pratiš ti ove tabele, stiže te tvoj prijatelj mika polako. a tek kad ptkm poskoči gore biće belaja!!!!!
a naš plavi prijatelj bome kolo vodi, neka lafe uvijek sam vjerovo u tebe.[smiley2]
fyi
Plavi pa ti si neki wunderkind. Uspio si sa zadnjeg mjesta doći na prvo u 10 dana. Ali zato je kolega dejavue dosljedan.
kartmaniću jel pratiš ti ove tabele, stiže te tvoj prijatelj mika polako. a tek kad ptkm poskoči gore biće belaja!!!!!
Super, kad (ili bolje reci ako) me dostignes moci ces po onom forumu pisati da sam frustriran jer su mi prinosi na portfelju očajni. [smiley2][smiley1][smiley2][smiley2][smiley1]
ps. prije ce eksplodirat Viro ili AD Plastik nego PTKM, posebno kad im sad daju novu cijenu plina i izadje fin. izvjesce za 2006.
Plavi pa ti si neki wunderkind. Uspio si sa zadnjeg mjesta doći na prvo u 10 dana. Ali zato je kolega dejavue dosljedan.
Ako u tablicu uvrstimo i orig. portfelj kolege Plavog ispada da je Plavi i prvi i zadnji. [smiley2][smiley1]
quark: ” Plavi pa ti si neki wunderkind. Uspio si sa zadnjeg mjesta doći na prvo u 10 dana. Ali zato je kolega dejavue dosljedan. ” Ako u tablicu uvrstimo i orig. portfelj kolege Plavog ispada da je Plavi i prvi i zadnji. [smiley2][smiley1]
Sve zavrsava sa plavim
[smiley2]
No onda u tom obracunu nema tebe…
Ne znam kad je kolegi Nathanu rodjendan, da se povucem s liste (i time izravno Plavog vratim na posljednje mjesto). [smiley2][smiley1][smiley2]
ps. nadam se da je tri smajlija dovoljno, ali evo jos tri za svaki slucaj. [smiley2][smiley1][smiley2]
Nathan uvijek ima 47[smiley11]
Kolega Dejavue, prije svega cijenim trud oko redovnog izvješćivanja glede stanja u igri. Čisto sad jedan dobronamjerni savjet.
Prilikom određivanja tko je koliko u plusu (a samim time i redoslijed takmičara) primjetio sam iz tablice da je svejedno da li je netko stavio npr. Belje na 1.-u ili 9 poziciju jer ukupan prinos računate preko aritmetičke sredine.
Mislim da bi realnije vrijednosti dobili kada bi ukupan prinos unijeli pondere. Npr. prinos takmičara A je:
1,5 * (prinos dionice koju je stavio na 1. mjesto) + 1,4* (…ona na 2. mjesto)+….+0,6*(prinos od dionice na 10 mjestu). I to sve onda kroz 10.
Pozdrav,
Da…ali to korisnici nisu stavili, niti smo to imali u planu na pocetku…sad je jasno za tako nesto…nazalost…
ALi bi bilo puno zanimljivije…a moglo se i mijenjati krzo mjesece…
ALi onda je to vec virtualna burza, a to se placa 😉