Zagrebačka banka nudi povoljnije kredite, evo na koga se odnose

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. lipanj 2024. u 11:25
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Rješenja su posebno prilagođena pojedinim tržištima.

Zagrebačka banka nudi preko 100 milijuna eura za financiranja malog i srednjeg poduzetništva, a u sklopu ovih kreditnih opcija poduzetnicima su dostupna jamstva za osiguranje kredita, zahvaljujući kojima mogu ostvariti povoljnije kamatne stope.

Zagrebačka banka, članica Grupe UniCredit, kroz svoje programe u suradnji s lokalnim i multilateralnim razvojnim bankama i institucijama nudi preko 100 milijuna eura za financiranja malog i srednjeg poduzetništva, ističe se u priopćenju te banke, objavljenom u srijedu.

Navodi se i da su u sklopu ovih kreditnih opcija poduzetnicima dostupna jamstva za osiguranje kredita za financiranje investicija i obrtnih sredstava, zahvaljujući kojima mogu ostvariti povoljnije kamatne stope ili supstituirati kolateral.

Nadalje, kako bi smanjili troškove financiranja, poduzetnicima su u Zagrebačkoj banci dostupne i kreditne linije uz subvenciju kamate (koje sežu i do 75 posto za projekte zelene i digitalne tranzicije), od strane različitih domaćih institucija i tijela, a za koje su sredstva na razini tržišta ograničena.

U priopćenju se navodi i da Zagrebačka banka kontinuirano proširuje svoju ponudu programa financiranja za mikro, male i srednje poduzetnike, pri čemu je očekivani izlazak dvaju novih programa do kraja 2024. godine kroz koje će se osigurati dodatnih 100 milijuna eura kredita uz povoljnije uvjete toj skupini poduzetnika.

„Malo i srednje poduzetništvo ima ključnu ulogu u gospodarskom razvoju Hrvatske, a njihovim financiranjem dajemo višestruki doprinos održivom rastu. Našim je klijentima na raspolaganju niz opcija financiranja kojima dajemo potporu inoviranju i osnaživanju konkurentnosti te ih kroz pristup kapitalu potičemo da se odvaže na nove iskorake na tržištu“, poručio je u priopćenju Slaven Rukavina, član Uprave Zagrebačke banke.

Opcije Zagrebačke banke za financiranja malog i srednjeg poduzetništva dio su nove inicijative ‘UniCredit for CEE’ u sklopu kojeg Grupa UniCredit nudi 60 financijskih rješenja u vrijednosti od preko 2,6 milijardi eura, dostupnih do kraja 2024. godine.

Rješenja su posebno prilagođena pojedinim tržištima te podržavaju niz potreba poduzetnika, od inovacija, digitalizacije, konkurentnosti, održivosti i drugih aspekata poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close