Dostupan je novi besplatni program za mala i srednja poduzeća i nevladine organizacije koji žele transformirati i ojačati svoje poslovanje

Autor: Promo , 26. rujan 2024. u 10:20

TRANSFORMATOR je idealan za organizacije koje su spremne za rast i žele razviti poslovni model usklađen s budućim trendovima i propisima o održivosti.

Program TRANSFORMATOR pruža malim i srednjim poduzećima (MSP) i nevladinim organizacijama (NVO) priliku za sudjelovanje u seriji intenzivnih treninga i radionica, posebno prilagođenih njihovim potrebama, s ciljem jačanja poslovanja kroz održive prakse. Prvo izdanje u Hrvatskoj trajat će dva mjeseca, od listopada do studenog. Program je osmislila organizacija Social Innovation Solutions, koja kao osnivač programa, igra ključnu ulogu u pokretanju ove inicijative, čime dodatno naglašava svoju dugogodišnju predanost održivom razvoju i poticanju pozitivnih društvenih promjena. Uz podršku Zaklade Coca-Cole kao osnivačkog partnera te Erste banke kao glavnog partnera, u Hrvatskoj program provodi Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI).

Tema održivog poslovanja posljednjih godina postaje sve prisutnija i važnija te je pritom aktivan pristup svih dionika ključan. Drago nam je da mi, kao Erste banka, podržavamo implementaciju ovog programa u Hrvatskoj, koji će zasigurno pomoći srednjim i malim poduzetnicima da se pripreme za nadolazeće promjene i izazove na tržištu te si u konačnici osiguraju bolju budućnost. Iako trenutačno ova tema nije toliko žurna za male i srednje poduzetnike kao za one velike iz perspektive regulative, želimo im dati podršku te im pomoći da se na vrijeme pripreme i što lakše prođu kroz proces tranzicije,“ izjavila je Anica Petričević, ESG menadžerica razvoja strateških inicijativa u Erste Banci.

Struktura programa uključuje sudjelovanje u nizu tečajeva o najvažnijim komponentama održivog poslovanja, konzultacije te mentorstvo od strane stručnjaka odabranih prema specifičnostima organizacije. Program također nudi pristup mreži kontakata, bootcampu i radnim sesijama temeljenim na analitičkim alatima. Sudionici imaju pristup individualnim sesijama s Osobnim savjetodavnim odborom, sastavljenim od uspješnih poduzetnika i stručnjaka kao što su: Anita Lukin, voditeljica sektora malih i srednjih poduzeća u Erste Banci; Anica Petričević, ESG menadžerica razvoja strateških inicijativa u Erste Banci; Dejana Dojčinović, voditeljica sektora za poslovni razvoj i podršku korporativnog i tržišnog poslovanja u Erste Banci; Vali Marszalek, ESG direktorica za Adria regiju, Forvis Mazars; Mikael Hietala, voditelj za održivost u poznatom eko startupu, Earthbound Sneakers; Nataša Novaković, ESG direktorica Hrvatske udruge poslodavaca; Abraham Jacobo Pineda, voditelj ESG odjela u Verneu te Sanja Petek Mujačić, izvršna direktorica i partnerica u Hauska & Partner.

TRANSFORMATOR je dio šireg regionalnog programa “Održiva budućnost”, osmišljenog kako bi pripremio MSP-ove i NVO-ove za ključne izazove budućeg poslovanja Osim programa TRANSFORMATOR, poduzeća imaju mogućnost pridružiti se i novoj besplatnoj e-learning platformi “Akademija Održivosti” s prilagodljivim tempom učenja, koja je osmišljena kako bi zadovoljila sve poslovne potrebe za održivošću. Program je stvoren uz podršku Zaklade Coca Cola koja je globalni filantropski ogranak tvrtke Coca Cola. Od svog osnutka 1984. godine, zaklada je dodijelila više od 1,4 milijarde dolara bespovratnih sredstava za potporu održivim inicijativama u zajednici — od vode do osnaživanja žena, od recikliranja u zajednici do dobrobiti — diljem svijeta.

Uzbuđeni smo zbog programa ‘Održiva budućnost’ koji malim i srednjim poduzećima na hrvatskom tržištu omogućuje pristup vrijednom znanju i značajnim mrežama. Vjerujemo da programi poput ovog, pridonose vrijednim obrazovnim resursima i partnerstvima, kako bi se olakšalo tvrtkama postizanje održivije budućnosti za sve i drago nam je što možemo pridonijeti ovom uspjehu.’, napomenuo je Carlos Pagoaga, predsjednik Zaklade Coca Cola.

Prijaviti se možete putem obrasca koji se nalazi na web stranici programa, a otvorene su do 25. rujna do kraja dana. Više informacija o programu možete pronaći i na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i LinkedIn. Pridružite se rastućoj zajednici malih i srednjih poduzeća koja usvajaju održive prakse i prilagođavaju se budućim poslovnim izazovima!

New Report

Close