Xi Jinping jutros održao trilateralan sastanak s čelnicima Francuske i EU-a

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2024. u 16:14

Xi je istaknuo kako mu je drago ponovno se sastati s predsjednikom Macronom i predsjednicom von der Leyen.

Ujutro 6. svibnja po lokalnom vremenu kineski predsjednik Xi Jinping održao je trilateralan sastanak u Elizejskoj palači u Parizu s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i predsjednicom Europske komisije Ursule von der Leyen.

Xi je istaknuo kako mu je drago ponovno se sastati s predsjednikom Macronom i predsjednicom von der Leyen. Francuska je prva postaja njegovog ovogodišnjeg posjeta Europi, kojem. je današnji trilateralan sastanak dao još veće značenje. Kina je uvijek gledala na odnose Kine i EU-a iz strateške i dugoročne perspektive i smatra veze s Europom važnim dijelom diplomacije velike zemlje s kineskim značajem, a EU važnim partnerom u ostvarivanju modernizacije u kineskom stilu. Kina se nada da će odnosi Kine i Francuske i odnosi Kine i EU-a biti uzajamno korisni i razvijati se zajedno.

Svijet je danas ušao u novo razdoblje turbulencija i promjena, kao dvije važne svjetske sile, Kina i EU trebaju se pridržavati partnerskog odnosa, ustrajati u dijalogu i suradnji, produbljivati stratešku komunikaciju, jačati strateško međusobno povjerenje, graditi strateški konsenzus, provoditi stratešku suradnju i promicati stabilne i zdrave odnose Kine i EU-a te nastaviti davati nove doprinose svjetskom miru i razvoju, istaknuo je Xi.

Komentirajte prvi

New Report

Close