Vozači oprez! Za ovaj potez u Njemačkoj možete biti kažnjeni s 10.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2024. u 12:35
Foto: Unsplash

Brojna su pravila kojih se vozači moraju pridržavati u cestovnom prometu.

Vozači automobila u Njemačkoj sada bi trebali biti oprezniji ako u svom vozilu imaju nož. Kako navode njemački mediji, za ovaj potez možete biti kažnjeni s 10.000 eura.

Nova zabrana može dovesti do kazni

Brojna su pravila kojih se vozači moraju pridržavati u cestovnom prometu. Međutim, nekima bi moglo biti iznenađenje da je nož zabranjeno imati u automobilu. No, ovaj je prekršaj ipak kažnjiv. U najgorem slučaju, nošenje noža sa sobom može stajati i do 10.000 eura, piše Fenix-magazin.

Kada je dopušteno imati nož u automobilu?

Nož je dopušteno nositi sa sobom samo u iznimnim slučajevima. Međutim, oprez je potreban samo s određenim vrstama noževa.

Prije svega, vozači u osnovi mogu odahnuti: običan džepni nož nije nužno zabranjen. Prema zakonu o oružju, primjeri koji nisu dobrodošli su noževi s oštricom dužom od 12 cm. Također morate biti oprezni s takozvanim jednoručnim nožem.

Svatko tko takve noževe nosi sa sobom ili ih sprema u automobil mora imati dobar razlog za to. Moguće je, na primjer, da ovu vrstu noža nosite sa sobom zbog posla.

Ali čak i tada, nož uvijek mora biti pohranjen na sigurno, tj. ne samo u pretincu za rukavice ili na stražnjem sjedalu. Namijenjeno je da se ovi noževi uvijek transportiraju u zaključanom spremniku kako bi bili sigurni od neovlaštenog pristupa, pišu njemački mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close