Antonio Barbeito nedavno je večerao u jednom restoranu tijekom svog odmora na Menorci u Španjolskoj. Madriđanin je uživao u raskošnom ribljem obroku koji je uključivao jastoga (165 eura), tartar od škampa (25 eura), pržene lignje (18 eura), dagnje (14 eura), dvije kuglice sladoleda (6,50 eura), te nekoliko gaziranih pića i kavu, piše New York Post.
Barbeito je spremno platio 250 eura za ukusan obrok, ali je ostao neugodno iznenađen kad je primijetio malu naknadu na kraju računa. Naime, kad je pregledao račun, otkrio je da mu je dodatna čaša leda naplaćena 2,75 eura.
Adoro el turismo nacional y casi nunca salgo de España para apoyar a una comunidad tan importante como es la hostelera pero en una cuenta de 250 euros que te cobren 3 por hielo extra me parece extremadamente fuera de lugar. #menorca #hosteleria pic.twitter.com/EHDBSKgAPF
— antonio barbeito (@barbeitovila) August 4, 2024
Na društvenim mrežama, Barbeito je objasnio kako svjesno bira putovati po Španjolskoj kako bi podržao domaću industriju turizma i ugostiteljstva, ali smatra da je ova dodatna naknada ‘potpuno neprimjerena’.
Svoje nezadovoljstvo izrazio je na društvenim mrežama, priloživši fotografiju računa, no nije otkrio ime restorana. Nije želio ‘uznemiriti’ osoblje restorana, ali je izrazio nadu da će netko od zaposlenika prepoznati račun i savjetovati upravu da ne naplaćuje gostima čašu leda, prenosi Večernji list.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu