Uvjeren u svoju ideju, pekar “inflacijskim kruhom” skreće pažnju na svoj novi proizvod. Pekar u “inflacijski kruh” dodaje kukuruz za okus, a glavni sastojak je pšenično brašno.
Svojim “inflacijskim kruhom” pekar je želio učiniti nešto protiv trenda poskupljenja, javljaju njemački mediji.
Pekar ističe da su i kod njega poskupjeli proizvodi, zbog rastućih troškova sirovine i energije. “Ne samo ja, nego i moji kupci se bore s rastućim cijenama. Znam to”, dodao je. Zbog toga je u asortiman uveo “inflacijski kruh”.
On prodaje “inflacijski kruh” od 750 grama za 2,50 eura. Kupci rado kupe novi kruh, kaže pekar iz Kürtena. Pekar u svom asortimanu sada ima kruh koji bi mogao biti alternativa za one koji kruh inače kupuju u supermarketu. Novi kruh po niskoj cijeni zasad će ostati u njegovom asortimanu, kaže Fritzen.
Jeftinija alternativa
Prema pisanju njemačkih medija, u Njemačkoj su cijene kruha i ostalih pekarskih proizvoda porasle za 15 posto. Cijena kilograma kruha po njihovim izračunima sada košta od osam do deset eura. Ovdje se govori o kruhu koji se prodaje u pekarama, dok su cijene kruha u supermarketima nešto niže.
U Njemačkoj dosta stanovnika koji su kupovali kruh u pekarama prije inflacije sada to ne mogu učiniti. Mnogi ističu da sada ne kupuju kruh u pekari, nego su potražili alternativu, te kruh kupuju u supermarketu.
Važno je također napomenuti da su pekari jako pogođeni energetskom krizom, kao i rastom cijena sirovina. Na ovu situaciju dodatno utječe i činjenica da je evidentan manjak radne snage u ovom sektoru, prenosi Fenix Magazin.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu