Na ceste stigla nova kamera: Gotovo je nepogrešiva, a snima u svim smjerovima

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2024. u 13:58
Foto: YouTube

Ova kamera posustaje tek nakon 320 km/h.

Poljska tvrtka Vitronic Machine Vision jedna je od vodećih na zanimljivom tržištu kamera čiji je primarni interes obuzdati nestašne vozače. Upravo je poljskoj prometnoj policiji isporučila niz svojih novih uređaja, nazvanih Poliscan, koji jamče izvrsne performanse, piše HAK revija.

Prvo, u Vitronicu kažu da se njihove snimke ne mogu oboriti na sudu, odnosno da su svi aparati atestirani i precizni. Drugo, s kućištem koje podsjeća na stup, kamere snimaju u svim smjerovima, a jedan mjerni sustav prati nekoliko prometnih traka. Kamere mogu detektirati promet koji se približava i koji se udaljava, snimiti vozila koja se kreću jedno iz drugoga. Sve to osigurava besprijekorno snimanje prekršaja, čak i u gustom prometu. Zahvaljujući tehnologiji laserskog mjerenja, nemoguće je zamijeniti vozila (krivo procijeniti) koja su prebrza, čak i ako voze paralelno. Na kvalitetu mjerenja ni na koji način ne utječu prometni ili vremenski uvjeti. Poljaci tvrde da je za raznovrsnost zaslužan laser, odnosno Lidar.

Vitronic svoj novi uređaj prodaje u tri konfiguracije, kao stup s nizom kamera, na tronošcu ili u kućištu koje podsjeća na stražnji dio kamp kućice. Na kraju, mnoge kamere imaju ograničenja brzine na kojima mogu snimati. Ova kamera posustaje tek nakon 320 km/h.

Komentari (1)
Pogledajte sve

<p>Danas mi je stigla prekršajna kazna zbog 14 km previše na sat -tako kaže nadzorna kamera s tolerancijom   li-la……i –  60 eura kazna-odmah – i 50 % popusta za plaćanje ODMAH!!!</p>

New Report

Close