‘Lockdown nije bio nužan u tako strogom obliku’

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2020. u 10:21
Ilustracija: Tomislav Miletić/PIXSELL

Građani su naučili “kako se možemo zaštititi bez uvođenja tih mjera”.

“S današnjim spoznajama ne bismo više zatvorili frizerske salone i trgovine”, izjavio je početkom tjedna savezni ministar zdravstva Jens Spahn i time pokrenuo raspravu u medijima i na društvenim mrežama, prenosi Deutsche Welle.

Ministar zdravstva Jens Spahn (CDU) je također naglasio da se u ožujku o virusu malo znalo, pa su zato i bile donesene drastične odluke. Drugim riječima, prema današnjim saznanjima lockdown nije bio nužan u takvom strogom obliku.

A ta ministrova izjava znači da ga u Njemačkoj više neće biti čak ni ako u jesen broj zaraženih naglo poraste. On je isključio i mogućnost ponovnog uvođenja potpune zabrane posjeta domovima za njegu starijih i nemoćnih osoba.

Građani su naučili “kako se možemo zaštititi bez uvođenja tih mjera”, rekao je ministar Spahn. I istaknuo da su za zaštitu prije svega nužne maske, ali i održavanje distance i pridržavanje higijenskih mjera.

On je pozvao Nijemce da jesenski i zimski odmor provedu u Njemačkoj, jer se, kako je rekao, pokazalo da „određeni načini putovanja i odmora donose rizike i infekcije u Njemačku”.

Komentirajte prvi

New Report

Close