Evo gdje se može jeftnije točiti, ušteda i do 150 kuna po spremniku

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2022. u 09:44
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan kazala je da je mađarska vlada vrlo uspješno zaštitila cijene i ne dopušta njihovo podizanje.

Na graničnom prijelazu Donji Miholjac u smjeru Mađarske nema ni gužvi ni kolona kakve se pamte iz 90-ih godina. Dovoljno to govori o isplativosti odlaska u kupnju u susjednu Mađarsku. Neki od anketiranih ljudi kazali su da će kupiti kavu, sok, a i da je gorivo ondje jeftinije, piše N1.

Na benzinskoj postaji u obližnjem Harkanyu nema gužve. No, svi su kupci iz hrvatskih mjesta blizu granice. Kažu da im se isplati jer je litra dizela 9,60 kuna, a u Hrvatskoj više od 12 kuna. Ondje su bili i neki stanovnici iz Donjeg Miholjca koji tvrde da po spremniku goriva u Mađarskoj mogu uštedjeti i 150 kuna.

Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan kazala je da je mađarska vlada vrlo uspješno zaštitila cijene i ne dopušta njihovo podizanje. “Kod nas se dogodilo to da je snižen PDV. Međutim, Vlada na taj način nema kontrolu što će se sa cijenom dogoditi. Naime, posrednici, trgovci će opet dići cijenu tako da sebi ostave što više novca u džepu, a da zarade na onoj razlici koliko je PDV manji”, izjavila je Borzan.

Komentirajte prvi

New Report

Close