Zagrebačka IT kompanija za pet milijuna eura kupila britansku tvrtku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. srpanj 2024. u 14:15
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ured osim u Zagrebu imaju i u Londonu, a ističe i da je brzina i točnost informacija od presudne važnosti za donošenje odluka što je i glavna odrednica tvrtke.

Zagrebačka IT tvrtka Koios za oko 5 milijuna eura preuzela je jednu od vodećih britanskih tvrtki za analitiku Yard, čime su pokrenuli dodatno širenje na tržište Velike Britanije, izvijestili su u petak iz Koiosa.

“Ujedinjenjem s Yardom nastavljamo ekspanziju na britanskom tržištu i počinjemo suradnju s klijentima među kojima su vodeći telekom, međunarodna banka, energetska kompanija i druge”, poručio je direktor i predsjednik uprave Koiosa Stjepan Pavlek Posavec.

Napominjući da je to za njih veliki uspjeh nakon što su bankama u Hrvatskoj omogućili uspješnu tranziciju s kune na euro te se širili i na regiju, iz Koiosa dodaju da tvrtka Yard ima sjedište u Cardiffu te da je specijalizirana za analitiku i pruža uvide o kupcima, profiliranju i objedinjavanju podataka do isporuke automatiziranog ciljanog sadržaja putem marketinških kanala.

Pavlek Posavec naglašava i da je tvrtka Koios osnovana prije 16 godina i da se razvila u lidera u pružanju usluga u financijskoj industriji, a kroz specijalizaciju u financijskom sektoru izgradila je reputaciju kao vodeći dobavljač u tom području. Ured osim u Zagrebu imaju i u Londonu, a ističe i da je brzina i točnost informacija od presudne važnosti za donošenje odluka što je i glavna odrednica tvrtke Koios.

“Integracija Yarda i Koiosa predstavlja korak naprijed za našu tvrtku, omogućujući nam da kombiniramo naše stručne resurse u analitici s ekspertizom tvrtke Koios. Uvjereni smo da će ova sinergija dodatno unaprijediti našu sposobnost da pružimo vrhunska rješenja našim klijentima i unaprijedimo svoje poslovanje”, zaključio je direktor Yarda Paul Newbury.

Komentirajte prvi

New Report

Close