Vindija grupa u povećanje proizvodnih kapaciteta Koke u ovoj godini ulaže 18,2 milijuna kuna. U prvoj fazi radova na Farmi 14 u Petrijancu, koja s radom počinje u svibnju, u Koki su stvoreni uvjeti za povećanje kapaciteta proizvodnje visokokvalitetnog brojlerskog mesa za potrebe ljetne sezone, priopćili su iz Vindije.
Dvije faze radova
Implementacija najsuvremenijih tehnoloških rješenja za ishranu, napajanje, grijanje, ventilaciju i hlađenje u prvoj je fazi stajala 9,5 milijuna kuna, dok bi druga faza radova od oko 8,7 milijuna kuna, koju Vindija također u potpunosti financira iz vlastitih sredstava, trebala biti završena do kraja godine. Po završetku svih radova Farma 14 imat će ukupno devet peradarnika proizvodnog kapaciteta do 200.000 komada jednodnevnih brojlera, oko 1,2 milijuna pilića godišnje po peradarniku.
Energetska učinkovitost
Građevinskom adaptacijom osigurat će se i maksimalna energetska učinkovitost objekata s minimalnim utjecajem na okoliš, tvrde u Vindiji. U cilju kontrole proizvodnog procesa i mogućeg uvođenja novog koncepta ishrane instalirana su po dva silosa za hranu u svakom objektu farme. U dva objekta instalirat će se i kamere za praćenje migracije peradi, kako bi se bolje kontroliralo stanje na farmi i kondicija peradi.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu