VIDEO: Neki hrvatski proizvodi jeftiniji su u New Yorku nego kod nas

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2024. u 09:20
Foto: TikTok

Jedna korisnica je primijetila da Cedevita u Puli košta čak 8 eura, što je više od cijene u New Yorku.

TikTok korisnik @alekscro nedavno je objavio video u kojem prikazuje cijene hrvatskih proizvoda u trgovini Euro Market, smještenoj u njujorškoj četvrti Astoria, poznatoj po ponudi proizvoda iz naših područja. Trgovina nudi širok izbor proizvoda poput ćevapa, bureka, ajvara i mnogih drugih, a Tiktoker je usporedio cijene s onima u Hrvatskoj, piše Klik.hr.

Prema njegovim navodima, cijene proizvoda u ovoj trgovini uglavnom su slične onima u Hrvatskoj kada se uzme u obzir porez koji se u New Yorku dodatno obračunava na blagajni i iznosi 8.5%. Primjerice, Podravkina juha košta 1.20 dolara bez PDV-a, što je blizu cijene u Hrvatskoj.

@alekscro #amerika #newyork #astoria #cijene #tiktokbalkan #tiktoktravel #hrvatska #srbija #bosna #putovanja #prijesvega🤣 ♬ original sound – Aleks onthe Moon

Podravkin ajvar se prodaje za 5 dolara (4.60 eura) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj cijena oko 4 eura. Munchmallow košta 1.70 dolara (1.57 eura) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj 1.29 eura. Dorina čokolada košta 2 dolara (1.84 eura) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj oko 2 eura. Jedina značajnija razlika je u cijeni Cedevite, koja u New Yorku košta 7 dolara (6.45 eura) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj ista količina 4.19 eura.

Video je izazvao brojne reakcije korisnika. Jedna korisnica je primijetila da Cedevita u Puli košta čak 8 eura, što je više od cijene u New Yorku. Mnogi su komentirali kako je tužno što je u Americi veći izbor hrvatskih proizvoda nego u samoj Hrvatskoj. “Više izbora našeg u Americi nego u Hrvatskoj, žalosno,” napisao je jedan korisnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close