VIDEO/FOTO: Predstavljeno hrvatsko rješenje koje smanjuje broj nesreća u prometu

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2024. u 13:31
Rotirajuća parking platforma

Ulice u Hrvatskoj su često preuske za današnje prometne potrebe, a nedostatak prostora za parkiranje dodatno pogoršava situaciju.

Rotirajuća parking platforma, inovativan i društveno koristan sustav koji smanjuje broj nesreća na cestama, predstavljen je po prvi put u Hrvatskoj. Na ovogodišnjem ArhiBau sajmu arhitekture I graditeljstva u Zagrebu posjetitelji su imali priliku uživo vidjeti kako u praksi funkcionira ovaj sustav, proizveden i dizajniran u Hrvatskoj, a više od tisuću gostiju u protekla tri dana zastalo je pogledati ovu inovativnu platformu.

„Naš je cilj eliminirati prometne nesreće prilikom izlaska s parkirališta na cestu i povećati sigurnost u prometu“ govori Jelena Bogović, direktorica tvrtke.

Barteni je hrvatska tvrtka koja je na ovogodišnjem ArhiBau sajmu predstavila rješenje problema parkiranja u uskim ulicama kojih je u Hrvatskoj definitivno previše.

„91% svih nesreća koje se dogode kod parkiranja, događa se prilikom vožnje u rikverc, a taj je broj potrebno smanjiti i osigurati lakše, sigurnije i brže parkiranje“, kaže Jelena Bogović.

Ulice u Hrvatskoj su često preuske za današnje prometne potrebe, a nedostatak prostora za parkiranje dodatno pogoršava situaciju.

„No, ako već nije moguće mijenjati urbanističke planove preko noći, treba nam inovativni sustav kao rješenje za sigurnije parkiranje, a pogotovo uključivanje u promet“, kažu iz Bartenija.

Barteni rotirajuće platforme za svoj rad koriste elektromotore, čime se smanjuje ekološki otisak vozača. „Smanjenjem betonizacije i eliminacijom potrebe za vožnjom unatrag, ove platforme značajno smanjuju rizik od nesreća u prometu, ali i emisiju C02, čineći vožnju sigurnijom i ekološki prihvatljivijom“ pojašnjava Jelena Bogović.

Jelena Bogović, Barteni

Komentirajte prvi

New Report

Close