Mlinar ulazi u novi investicijski ciklus: U tijeku su i testiranja električnih i hibridnih vozila za dostavnu flotu od gotovo 200 vozila

Autor: Mladen Miletić , 02. lipanj 2024. u 08:40
Mlinar je u 2023. prodao ukupno 39,8 milijuna komada proizvoda na više od 20 svjetskih tržišta/PD

Uz prodaju u vlastitoj maloprodajnoj mreži i trgovačkim lancima u RH i regiji, izvoz na tržišta poput Rumunjske, Nizozemske, Švedske, Švicarske i J. Koreje predstavlja važan dio poslovanja.

Mlinar Grupa ostvarila je značajan rast ukupnih prihoda tijekom 2023., dosegnuvši 163,3 milijuna eura, što predstavlja porast od 17,6% u odnosu na 2022.

Rezultati su to poslovanja tvrtke koja u Hrvatskoj djeluje već više od 120 godina i vodeći je proizvođač pekarskih proizvoda u zemlji sa sve značajnijim utjecajem u regiji. Izvrsni poslovni rezultati nastavljaju se i u prvom kvartalu 2024. s rastom prihoda od 18% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Prodaja pokazuje stabilan rast u svim kategorijama, a Mlinar je u 2023. ukupno prodao 210 milijuna komada proizvoda.

Kompanija ulazi u novi investicijski ciklus i planira značajno proširiti kapacitete linija u tvornici bureka u Osijeku tijekom 2025., a u sklopu strategije stalnog jačanja istraživačkog i razvojnog tima, Mlinar je nedavno otvorio i napredni razvojni laboratorij u Zagrebu.

Uz prodaju u vlastitoj maloprodajnoj mreži i trgovačkim lancima u RH i regiji, izvoz na tržišta poput Rumunjske, Nizozemske, Švedske, Švicarske i J. Koreje predstavlja važan dio poslovanja. Ukupno 39,8 milijuna komada proizvoda prodano je na više od 20 svjetskih tržišta u 2023.

Kao dio fokusa na održivost, tvrtka je na čelu s predsjednikom Uprave Mladenom Veberom uložila sredstva u postavljanje solarnih panela na proizvodne pogone u Zagrebu, Šibeniku i Osijeku, a u tijeku su i testiranja električnih i hibridnih vozila za dostavnu flotu od gotovo 200 vozila.

Značajni napori ulažu se i u smanjenje otpada od hrane. Nabava robe i sirovina također je značajno materijalno pitanje, a iz Mlinara ističu da čak 96% svih korištenih sirovina, materijala i usluga nabavljaju od domaćih dobavljača.

Komentirajte prvi

New Report

Close