‘TLM je ključan za Šibenik i njegove ljude’

Autor: Objava za medije , 12. ožujak 2015. u 15:43
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić danas je u posjet primio ruskog poduzetnika Igora Shamisa, novog vlasnika TLM Holding d.o.o., u čijem sastavu su i Tvornica valjanih proizvoda (TVP) i Tvornica prešanih proizvoda (TPP), uključujući tvrtku Adrial d.o.o.

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić danas je u posjet primio ruskog poduzetnika Igora Shamisa, novog vlasnika TLM Holding d.o.o., u čijem sastavu su i Tvornica valjanih proizvoda (TVP) i Tvornica prešanih proizvoda (TPP), uključujući tvrtku Adrial d.o.o. Razgovarali su o Chamisovim planovima za ponovno podizanje nekadašnjeg industrijskog simbola Šibenika na noge i rješavanjem problema milijunskih dugova nagomilanih tijekom posljednjih godina.

Gradonačelnik Burić istaknuo je značaj TLM-a za lokalnu zajednicu i Šibenik te izrazio vjeru da će novo vodstvo napokon dovesti u red poslovanje tvrtke.

'Nema jakog Šibenika bez jakog TLM-a; rad ove tvornice izravno se reflektira na gradski proračun, gotovo da i nema šibenske obitelji a da neki njezin član nije radio ili radi u TLM-u, stoga nam je iznimno stalo do onoga što se s njom događa. Držim da je uz turizam, koji se snažno razvija u Šibeniku, potrebno iskoristiti i ostale šibenske potencijale kako bi grad nastavio zacrtanim putem napretka. Pored gospodarskog, TLM ima i povijesni značaj za Šibenik jer su njegove hale othranile nekoliko generacija mojih sugrađana', rekao je prilikom sastanka Burić.

Novi Vlasnik TLM-a Igor Chamis kratko je predstavio svoj dosadašnji rad koji je proteklih dvadeset godina usko vezan za metaluršku industriju.

'TLM je vrlo perspektivan, ali i težak projekt ako uzmemo u obzir opterećenje dugovima od skoro 53 milijuna eura i brigu za oko 700 zaposlenika. Zasada mogu reći da smo pokrenuli proizvodnju, ovaj mjesec planiramo proizvesti oko 2,5 tona, a sljedeći već 4-5 tisuća tona gotovog proizvoda', zaključio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close