‘Srebrni pir’ A1 Hrvatska, rekordna ulaganja u 2023.

Autor: Poslovni dnevnik , 01. srpanj 2024. u 22:00
Dejan Turk, predsjednik Uprave A1 Hrvatska/PD

A1 Hrvatska počela je poslovati 1999. pod imenom Vipnet, i od tada kontinuirano donosi inovacije na tržište i podiže standarde.

Jedna od vodećih telekomunikacijskih kompanija u zemlji slavi 25. godišnjicu osnutka – A1 Hrvatska počela je poslovati 1999. pod imenom Vipnet, i od tada kontinuirano donosi inovacije na tržište i podiže standarde.

“A1 Hrvatska uvela je niz revolucionarnih inovacija među kojima su prva služba za korisnike dostupna 24/7, prva usluga na bonove te mParking usluga koja je u potpunosti osmišljena i implementirana od strane Vipnet stručnjaka davne 2001. godine”, ističe se u kompanijskoj objavi, a novi predsjednik Uprave Dejan Turk istaknuo je:

“U A1 Hrvatska ponosni smo na sve što smo postigli u proteklih četvrt stoljeća i zahvalni smo našim korisnicima na povjerenju koje nam ukazuju. Prošle smo godine ostvarili rekordne investicije, a ulagali smo prvenstveno u ubrzanu izgradnju fiksnih gigabitnih priključaka te modernizaciju mobilne mreže.

Izgrađeno je 140 tisuća optičkih priključaka diljem Hrvatske te danas 800 tisuća kućanstva ima dostupan A1 gigabitni priključak. Intenzivno radimo na digitalizaciji svih dijelova Hrvatske u suradnji s institucijama i partnerima. Do danas smo postigli i 98-postotnu pokrivenost populacije 5G mrežom”.

A1 Hrvatska može se pohvaliti i prvim MMS porukama koje su poslane 2002., a prvi videopozivi 2003. simbolizirali su ulazak u novu eru komunikacije. Kupnjom B.neta 2011. kompanija je ostvarila i najveću akviziciju na domaćem tržištu vrijednu čak 93 milijuna eura

Komentirajte prvi

New Report

Close