SQS isporučuje Fini sigurnosne kovčege

Autor: Bernard Ivezić , 20. prosinac 2012. u 22:01
Neven Martić kaže da je dobar svaki brend koji poštuje propisana pravila/D. K./Pix

Tvrtka Fina gotovinski servisi naručila je nove softicirane kovčege za transport gotovine od trgovaca do banaka i od banaka do bankomata.

Fina gotovinski servisi (Fina GS), najveća hrvatska tvrtka za transport i obradu gotovine naručila je švedskog SQS Security Qube Systema nekoliko stotina kovčega za prijenos novca vrijednih 13,3 milijuna kuna, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

Iz Financijske agencije do zaključivanja broja nisu poslali komentar. Međutim, o tom poslu je svoje ulagače obavijestila grupa PSI u čijem okrilju posluje švedski SQS Security.U priopćenju grupe PSI navodi se da je najveća hrvatska tvrtka za transport i obradu gotovine naručila SQS-ove nove sofisticirane sigurnosne kovčege za transport gotovine do bankomata, od trgovaca do banaka i između banaka. Dodaje da će narudžbu ispuniti tijekom prvog tromjesečja iduće godine.Jorgen Waaler, izvršni direktor PSI grupe izjavio je da su oduševljeni što se šire na još jedno novo tržište."Naša strategija suradnje s međunarodnim partnerima se pokazala dobrom iako nam utječe na margine.

Međutim, vrlo važan aspekt posla bio je postignuti efekt popunjavanja kapaciteta u prvom tromjesečju iduće godine i mogućnost da što je prije moguće lansiramo našu novu liniju proizvoda", pojašnjava Waaler.Miomir Jačimović, predsjednik Vijeća RSRH-Zaštita kaže da je Fina GS najveća hrvatska tvrtka za transport i obradu gotovine te ističe da je svakako potrebno ulagati u bolju zaštitu. "Formalno, zaštitarstvo u Hrvatskoj ima jednu od najboljih legislativa, ali neka nova zakonska rješenja imaju mnogo izuzetaka", kaže Jačimović. Neven Martić, direktor AKD Zaštite i predsjednik Udruge zaštitarske djelatnosti pri HUP-u kaže da je zakonski sve detaljno regulirano i da je svaki brend koji to zadovoljava dobar.

Komentirajte prvi

New Report

Close