Radić: ‘Stigla jedna ponuda za Pevex, neće se razmatrati’

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2023. u 07:01
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Prihodi od prodaje u 2022. iznosili su 365,7 milijuna eura i veći su 14 posto.

Trgovački lanac Pevex još će neko vrijeme tražiti novog vlasnika budući da je u kompaniju pristigla jedna neobvezujuća ponuda, no ona nije adekvatna i neće se razmatrati, potvrdio je Hini jedan od suvlasnika Pevexa Mario Radić.

U petak je istekao rok za predaju neobvezujućih ponuda za kupnju većinskog vlasničkog udjela (53,3 posto) u trgovačkom lancu Pevex, a koji drže Pavao Vujnovac i Mario Radić.

“Pristigla je jedna neobvezujuća ponuda, nije adekvatna i neće biti u razmatranju”, kazao je Radić. Na upit što slijedi dalje, odgovorio je “dalje se idemo razvijati i ulagati”. Podsjetimo, inicijalni poziv interesentima išao je krajem ožujka preko konzultantske kuće KPMG, koji je angažiran kao savjetnik, i to na 10-ak adresa među kojima su i slovenski Merkur, njemački OBI, francuski Leroy Merlin, britanski Kingfisher i turski Koc.

Početkom svibnja predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo kazao je da Pevex već nekoliko mjeseci provodi dva dubinska snimanja. Tada je rekao i da te procese završavaju te izrazio uvjerenje da će Pevex uspješno realizirati u kratkom roku jednu akviziciju na hrvatskom tržištu. Rekao je da Uprava radi na razvoju kompanije te je najavio kako će se u idućem razdoblju morati pripremiti “za neki iskorak izvan hrvatskog tržišta”. Pevex je u 2022. ostvario rekordne rezultate; neto dobit od 34,8 milijuna eura, devet posto manje nego 2021., no kako su naveli iz tvrtke, dobit je, uz stopu od 18 posto, oporezovana s dodatnim porezom na dobit od 33 posto.

Prihodi od prodaje u 2022. iznosili su 365,7 milijuna eura i veći su 14 posto, a ukupan prihod ostvaren u iznosu od 386,1 milijuna eura, 16 posto više na godišnjoj razini.

Komentirajte prvi

New Report

Close