Uzimajući u obzir spoj današnjih najsuvremenijih trendova u hotelijerstvu i gastronomiji, te sve bitnijeg zdravog života i zdrave prehrane, a vođeni istraživanjima koja potvrđuju da je gluten jedan od najzastupljenijih alergena u hrani, Arena Hospitality Group je u suradnji sa tvrtkom BOSK iz Rijeke izabrala hotel Park Plaza Arena i kompletno provela standardizaciju kompletnog postupka pripreme i posluživanja gluten free hrane.
BOSK gluten free standard namijenjen je hotelijerima i ugostiteljima i pruža praktično znanje o pripremi i posluživanju bezglutenskih jela, a razvijen je na temelju znanstveno dokazanih i globalno prihvaćenih protokola za sigurnost hrane te se temelji na principima HACCP sustava, dobroj proizvođačkoj praksi (DPP) i dobroj higijenskoj praksi (DHP). „BOSK gluten free standard razvijen je s ciljem smanjenja rizika kontaminacije pripremljenih jela i slastica glutenom te propisuje protokole proizvodnih procesa nabave, skladištenja, pripreme i posluživanja hrane kao i korektivne mjere predviđene za poduzimanje u slučaju sumnje na kontaminaciju glutenom.“, izjavili su iz tvrtke BOSK.
Procjenjuje se kako danas u Europi ima više od 70 milijuna osoba osjetljivih i netolerantnih na gluten, 190 milijuna osoba koje izbjegavaju pšenicu i gluten te 11 milijuna oboljelih od celijakije, autoimune bolesti kao krajnjeg izraz nepodnošenja glutena. Ove, ali i mnoge druge činjenice vezane uz gluten dovele su do razvoja BOSK gluten free standarda koji će osobama na bezglutenskom režimu prehrane omogućiti posjet restoranima i hotelima koji implementacijom strogih standarda osiguraju gluten free ponudu, jer kuhanje s proizvodima bez glutena nije dovoljno da restoran bude gluten-free.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.……Zar ćemo sad sa strane booking.com još morati stavljati kvačice na prozorčiće na hotele
s gluten free ponudom…O,, bože……??? Što još neće reklamirati ko posebnost……..ajde, smislite
nešto korisnije…ljudi fakat znaju što im treba jesti ili ne treba,,
Nije losa strategija. Ovi glute free tukcima se svasta da prodati a zna se da imaju novaca
Uključite se u raspravu