Nakon polustoljetne tradicije proizvodnje Dingača, Badel 1862 nastavlja priču s novim vrhunskim vinom Dingač 50 koji pruža još posebniji vinski doživljaj i rafiniraniji okus.
Dingač 50 je vrhunsko vino nastalo kao plod uspješne suradnje Badelovih enologa s izabranim pelješkim vinarima i predstavlja novi, moderni, zaokret u proizvodnji Dingača. Sam naziv Dingač 50 nastao je prema prosječnom nagibu položaja Dingač s kojeg su brani plodovi ovog plavca malog. Upravo takav nagib omogućuje da grozdovi upiju tri sunca, sunce s neba i odbljeske sunca od kamena i mora. Taj nagib dočaran je i putem etikete, koja je rezana pod kutom od 50, a na samoj etiketi odana je i počast tradicionalnom magarčiću, koji je u prošlosti jedini s tovarom grožđa mogao savladati ovakvu strminu.
Dingač 50 opisuje crvena boja s laganim smećkastim karakterom tipičnim za dozrele plavce, svjež miris, bogata aroma zrelog bobičastog crvenog voća sa specifičnim nježnim aromama prosušenih bobica, dodatno harmonizirano diskretnim aromama dozrijevanja u drvenim bačvama. Harmoničnog izbalansiranog tijela, zrelih, mekih tanina, elegantno i toplo u ustima, Dingač 50 je upravo zbog svoje pitkosti i harmonije tijela pomalo netipičan u odnosu na tradicionalne visokoalkoholične, teške, taninske Dingače i ono je što će oduševiti ljubitelje ove sorte, kao i one u potrazi za novim okusima vrhunskih vina.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu