Podravkina tvornica Kalnik u Varaždinu ide u modernizaciju nakon koje će nastati i novi prehrambeni proizvodi.
Kompanija je od Ministarstva poljoprivrede dobila 19,37 milijuna kuna bespovratnog novca iz EU fondova, jer je projekt “Ulaganje u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik” prošao na natječaju programa ruralnog razvoja za provedbu mjere 4.2.1.
Posao “težak” 40,6 milijuna kuna obuhvaća nabavu nove opreme i rekonstrukciju i sanaciju skladišta s prenamjenom u proizvodni prostor.
Nova oprema su linija za prihvat, preradu i aseptičko punjenje voća, nabavu dodatnih vakuumskih kotlova, sve da se povećaju proizvodni kapaciteti, a mijenjat će se i osuvremeniti i oprema za pakiranje.
Ovom investicijom uvode se novi proizvodi: džemovi, marmelade, ekstra džemovi, pekmez od šljiva, nove vrste ajvara, povrtni i voćni namazi, voćna punila i proizvodi u tzv. squeeze ambalaži.
U Kalniku se, inače, proizvodi i sterilizirano i pasterizirano povrće, senf, hren i marinade.
Ova ulaganja u varaždinsku tvornicu ciljaju, uz ostalo, postići ekonomije volumena u dijelu asortimana, čime će se povećati cjenovna konkurentnost Podravkinih proizvoda, na domaćem i inozemnim tržištima, ističu iz Podravke.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu