PIK Vrbovcu je danas nakon završene provjere i certificiranja koje je obavio Centar za certificiranje Halal kvalitete Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, dodijeljen Halal certifikat za PIK svježe juneće meso, priopćeno je iz tvrtke.
Potrebne pripreme za certifikaciju Halal standarda u PIK Vrbovcu zahtijevale su od kompanije osiguravanje svih tehničkih preduvjeta te edukaciju i angažman osoba koje će obavljati sve poslove prema pravilima Halal standarda. Također, proces je zahtijevao i osposobljavanje odgovornih osoba u proizvodnji mesa koje će organizirati i pratiti proces proizvodnje Halal proizvoda.
Halal certifikat u ime PIK Vrbovca, iz ruku izaslanika muftije mr.sc. Nermina ef. Botonjića, tajnika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, primio je direktor društva PIK Vrbovec Mate Štetić, a na svečanoj dodjeli certifikata bile su prisutne i Jasna Mikačić, direktorica Službe marketinga te Vlasta Garašanin, direktorica Službe upravljanja kvalitetom.
Mate Štetić, direktor društva PIK Vrbovca prilikom primanja Halal certifikata za svježe juneće meso istaknuo je da su PIK proizvodi nositelji ISO, IFS, HACCP i OHSAS standarda te kako će Halal certifikat dodatno potvrditi visoke tehnološke i higijenske uvjete u kojima se proizvode PIK proizvodi.
Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti, ali su jednako tako dobrodošli i u konzumaciji svih ostalih vjerskih pripadnika, ističe se u priopćenju.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu