Projekt je realiziran uz korištenje sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj koji, između ostalog, pruža podršku kompanijama za inovacije koje podržavaju održivi razvoj. Uz to, jedan od važnih elemenata uspješne realizacije ovog projekta bila je suradnja s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, koji je pružio stručno znanje i podršku kao strateški partner. Zahvaljujući tome, Clean label proizvodi zadovoljavaju najstrože kriterije kvalitete i sigurnosti.
Clean label liniju mesnih prerađevina čine šunka, parizer, mortadela i trajne kobasice. Ono što ih čini posebnima je što su proizvedeni bez dodatka fosfata, nitrita i nitrata te uz korištenje prirodnog izvora askorbinske kiseline, što rezultira proizvodima čistog okusa i visoke nutritivne vrijednosti.
“Clean Label linija proizvoda nastala je kao naš odgovor na promjene u prehrambenim trendovima potrošača i rezultat je naše posvećenosti kvaliteti i pažljivom odabiru sastojaka. Cijeli proces razvoja provodio se prema strogo definiranim pravilima i koracima, s ciljem da osiguramo vrhunski okus, izgled i pakiranje naših proizvoda. Želimo naglasiti da su naši proizvodi, iako slobodni od određenih aditiva i dalje autentični okusom”, rekla je direktorica Razvoja PIK Vrbovca, Ines Bertinovec.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu