PIK Vrbovcu dodijeljen je Halal certifikat za PIK svježe juneće meso.
Halal certifat, koji predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima islamske vjeroistpovijesti, otvara mogućnosti PIK Vrbovcu za širenje na brzo rastuće istočno tržište. Također, omogućuje širenje certificiranja i na druge proizvode od junećeg mesa. Halal certifikat PIK-u je dodijelio Centar za certificiranje Halal kvalitete Islamske zajednice u Hrvatskoj. "Uz ISO, IFS, HACCP i OHSAS standard, Halal certifakat dodatno potvrđuje visoke tehlološke i higijenske uvjete u kojima se proizvode PIK proizvodi", rekao je Mate Štetić, direktor PIK Vrbovca. prilikom dobivanja certifikata.
Pripreme za dobivanje standarda zahtijevale su osiguravanje svih tehničkih preduvjeta te edukaciju i angažman osoba koje će obavljati poslove prema pravilima Halal standarda. Usto, proces je zahtijevao i osposobljavanje odgovornih osoba u proizvodnji mesa koje će organizirati i pratiti proces proizvodnje Halal proizvoda. Aldin Dugonji, rukovoditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete bio je potpora za provođenje svih potrebnih mjera, kako bi PIK Vrbovec, odnosno proizvod iz asortimana svježeg mesa – PIK juneće meso, dobio Halal certifikat. Pri Centru za certificiranje halal kvalitete trenutačno su certificirana 42 proizvođača među kojima su Belje, Kraš, Puris, Vindija i Vindon, te sedam ugostitelja među kojima i Hoteli Baška.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu