Posluju već 12 godina: Lani su proširili asortiman, a ove godine uvode još novih proizvoda

Autor: Marta Duić , 02. ožujak 2022. u 13:14
Nude i tematske pakete, s artiklima za različite kategorije potrošača/PD

Tvrtka iz Ivanovca predstavila inovativne proizvode.

Slavonska tvrtka Eko-Jazo koja posluje već 12 godina lani je proširila asortiman i prodajnu mrežu.

Danas imaju sedam zaposlenih, a u postrojenju u Ivanovcu u Osječko-baranjskoj županiji prerađuju ječam, zob, raž, pšenicu, kukuruz i pir iz kojih tradicionalnim načinom rade brašna, posije, pahuljice, tjesteninu, krupice i kaše. Tvrtku su osnovali Ivan i Slava Jazbec, a nakon dugoročne suradnje preuzeo ju je Josip Mihaljević.

“Nakon ispitivanja tržišta predstavili smo šest novih artikala, tri smjese za palačinke s dodatkom brašna lješnjaka, oraha i pira, smjesu za kukuruznu tortilju i smjese za kruh s brašnom bučine golice i brašnom sikavice.

Svake godine ulažemo u opremu i modernizaciju radnih procesa, a trenutno se pripremamo za veliku investiciju. Projektna dokumentacija je pri kraju, čekamo objavu natječaja iz programa ruralnog razvoja, mjera 4.1. U planu nam je izgraditi dodatne kapacitete za skladištenje žitarica s popratnim sadržajima, te tako povećati kapacitete skladištenja i prerade”, kaže Josip Mihaljević.

Iz asortimana su, tvrdi, najtraženije prerađevine od pira, a Eko-jazo proizvodi dostupni su u dm-u te 50-ak specijaliziranih trgovina poput Mini mljekara Veronika i Tvornice zdrave hrane, a od kraja prošle godine započeli su suradnju i s Konzumom.

Opskrbljuju i nekoliko malih obiteljskih hotela u Istri. “Određeni dio sirovine proizvedemo sami, a ostatak otkupimo od lokalnih OPG-ova, njih desetak koji su pouzdani partneri u proizvodnji ekoloških žitarica. Najveći dio posla u postavljanju kvalitete proizvoda odradio je Ivan Jazbec, a za novitete je zadužena mlađa ekipa tvrtke.

Ove godine uvest ćemo još dva do tri nova proizvoda, a u planu nam je proširivanje kapaciteta i stvaranje gastro ponude proizvoda, koja će biti prihvatljiva restoranima i hotelima. Isto tako se nadamo da ćemo većom količinom prerade i proizvodnje u budućnosti biti spremni i na izvoz”, otkriva Josip Mihaljević.

Komentirajte prvi

New Report

Close