Ništa od dogovora uprave i sindikata Dina Petrokemije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. prosinac 2012. u 16:36
Foto: Pero Lovrovic/Večernji list/PIXSELL

Na sastanku predstavnika Uprave i Sindikata radnika Dine nije postignut nikakav dogovor, a u sindikatu su nezadovoljni stanjem.

Na današnjem sastanku predstavnika Uprave i Sindikata radnika Dina Petrokemije nije postignut nikakav dogovor, a u sindikatu smo izrazito nezadovoljni stanjem i razmatramo daljnje akcije, izjavio je predsjednik tog sindikata Predrag Mihaljević. Rekao je da se danas razgovaralo o zahtjevima sindikata da se sklopi novi kolektivni ugovor i da poslodavac prije blagdana radnicima isplati barem jednu plaću, budući da su im zadnje plaće isplaćene za lipanj ove godine.

Po njegovim riječima, u Upravi smatraju da, prema potpisanim dokumentima, nisu dužni isplatiti plaće dok se ne omogući pokretanje proizvodnje. Mihaljević je još istaknuo da odluke koje su donesene u vezi s Dinom treba provesti, a ne samo deklarativno navoditi, te da što prije treba deblokirati račun Dine i omogućiti joj nelimitiranu isporuku električne energije kako bi se ispunili svi uvjeti za pokretanje proizvodnje.

Sindikat radnika Dine apelirao je početkom prošlog tjedna na resorna ministarstva da što prije poduzmu sve što je potrebno za pokretanje proizvodnje u toj tvrtki, odnosno da pomognu u rješavanju problema deblokade računa i osiguravanju stalne opskrbe električnom energijom.

U sindikatu smatraju da bez daljnje pomoći Ministarstva financija u vezi deblokade računa i Ministarstva gospodarstva u vezi osiguranja stalne, nelimitirane opskrbe električnom energijom neće biti moguće pokrenuti proizvodnju te da će se dugotrajna agonija Dine, bez redovitih plaća, nastaviti.

Drže da je za pokretanje proizvodnje polietilena, osim tehničke pripravnosti postrojenja, potrebno deblokirati račun tvrtke, osigurati struju i platiti radnike te da turski investitor, tvrtka Caliskan, to neće sama moći učiniti.

Komentirajte prvi

New Report

Close