Nakon ponude Alternative Private Equityja, iz Vabe stižu dobre vijesti

Autor: Agencija VLM , 02. studeni 2012. u 13:38
PXL

Varaždinska Vaba banka treće je tromjesečje ove godine završila rastom depozita građana od 22.5 milijuna kuna, u odnosu na kraj prošle godine

Nakon što je društvo Alternative Private Equity dalo indikativnu ponudu za dokapitalizaciju Vaba banke u iznosu od 50 milijuna kuna, iz Vabe stiže još dobrih vijesti.

Naime, varaždinska Vaba banka treće je tromjesečje ove godine završila rastom depozita građana od 22.5 milijuna kuna, u odnosu na kraj prošle godine.

– Unatoč otežanoj situaciji u poslovnom okruženju Republike Hrvatske i regije ovo potvrđuje povjerenje klijenata u Vaba banku – priopćili su iz banke. U odnosu na prošlu godinu značajno su smanjili i gubitke u poslovanju prvih devet mjeseci.

Inače, Vaba se lani našla među osam domaćih banaka koje su poslovale s gubicima, pri čemu je gubitak iznosio iznosio 12,4 milijuna kuna. Nedavno su napravili i program zbrinjavanja viška radnika s kojim su broj zaposlenih u Vabi smanjli za 15 posto. Zato su pozitivni poslovni rezultati ili barem pozitivni trendovi, svakako dobra vijest.

Komentirajte prvi

New Report

Close