Najveća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu JGL Grupa bilježi rekorde: ‘Drago mi je što su napori urodili plodom’

Autor: Mladen Miletić , 30. kolovoz 2024. u 07:00
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Poslovni prihodi u posljednjih 12 mjeseci poslovanja JGL Pharme iznose 198,8 milijuna eura, dok EBITDA MAT doseže 39,1 milijuna eura uz 19,7 posto EBITDA MAT marže.

Najveća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu prvu polovicu 2024. godine zaključila je s dvoznamenkastim rastom u odnosu na isti period prošle godine – ukupni prihodi JGL Grupe iznose 127,6 milijuna eura, a dobit prije oporezivanja 20,1 milijuna eura, što čini rekordan polugodišnji rezultat. U usporedbi s istim periodom prošle godine, radi se o povećanju od 22,5 posto ukupnih prihoda. Istaknuto je to u polugodišnjem izvješću o poslovanju Grupe. Poslovni prihodi u posljednjih 12 mjeseci poslovanja JGL Pharme iznose 198,8 milijuna eura, dok EBITDA MAT doseže 39,1 milijuna eura uz 19,7 posto EBITDA MAT marže.

Predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani u komentaru rezultata istaknuo je:

“Na rezultatu zahvaljujem svim zaposlenicima naše grupacije, kao i brojnim našim partnerima, kupcima i dobavljačima. Vizija koja nas inspirira i vodi sažeta je u izjavi da želimo biti jedna od vodećih internacionalnih farmaceutskih kompanija u razvoju i proizvodnji inovativnih farmaceutskih proizvoda u tri terapijska područja: prehlada i gripa, oftalmologija i dermatologija. Svi koraci koje poduzimamo – u razvojnom, proizvodnom i prodajnom segmentu posvećeni su ispunjenju te vizije. Prema ovim strateškim područjima, tradicionalno je najveći udio u neto prodaji u segmentu prehlada i gripa, no posljednjih godina intenzivno radimo na diverzifikaciji i jačanju prodaje u ostalim područjima. Drago mi je što su ovi napori urodili plodom, što pokazuju i brojke – u prvoj polovini 2024., a u odnosu na isto razdoblje lani, prodaja u dermatologiji rasla je čak 42%, u oftalmologiji 33%. 

Komentirajte prvi

New Report

Close