Konsolidator: Naša ponuda za Dalekovod više nije obvezujuća

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2013. u 11:51
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Tvrtka Konsolidator d.o.o. poslala je predsjedniku Uprave Dalekovoda pismo vezano za istek obvezujuće ponude za dokapitalizaciju tog društva.

Tvrtka Konsolidator d.o.o. poslala je predsjedniku Uprave Dalekovoda pismo vezano za istek obvezujuće ponude za dokapitalizaciju tog društva i iskazivanje interesa za dokapitalizaciju na neobvezujućoj osnovi.

U pismu koje je Dalekovod dostavio Zagrebačkoj burzi među ostalim se navodi kako se ponuda Konsolidatora više ne može smatrati obvezujućom, već samo iskazom interesa za dokapitalizaciju na neobvezujućoj osnovi.

Naime, do danas još uvijek nije ispunjen preostali ključni uvjet postavljen u obvezujućoj ponudi, a to je pravomoćnost rješenje Trgovačkog suda o odobravanju sklopljene predstečajne nagodbe. "Stoga uzimajući u obzir znatan vremenski pomak od trenutka inicijalnog podnošenja Obvezujuće ponude te, dodatno, da u ovom trenutku nije moguće realno procijeniti ishod, a ni vrijeme potrebno za okončanje postupka sudske provedbe predstečajne nagodbe Društva s obzirom na to da je ista odbijena na prvostupanjskoj razini, ovime se naša ponuda više ne može smatrati obvezujućom, već samo iskazom interesa za dokapitalizaciju društva Dalekovod d.d. na neobvezujućoj osnovi", stoji u pismu.

Konsolidator je društvo u većinskom vlasništvu Nexus Private Equiy Partnera.

Cijelo pismo pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Odlicna vijest.
Sad neka Uprava, ako ima imalo znanja i pistenja, trazi Prave ulagace.

New Report

Close