Jadranka hoteli na jesen ulažu 
još 22 mil. eura

Autor: Marija Crnjak , 06. kolovoz 2013. u 22:01
Ovako će nakon obnove izgledati lošinjski Čikat i Hotel Bellevue/Jadranka hoteli

Lošinjska tvrtka je u prvih sedam mjeseci ostvarila 246,1 tisuća noćenja, što je čak 13 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Nakon obnove tri hotela, Aurora, Vespera i Punta, Jadranka hoteli u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u listopadu ulaze u novi investicijski ciklus ukupne vrijednosti oko 22 milijuna eura. Prvi dio investicije odnosi se na drugu fazu obnove hotela Punta, ulaganje je vrijedno pet milijuna eura a obuhvatit će proširenje wellnessa te gradnju vanjskih bazena. Također, na jesen kreće rekonstrukcija hotela Bellevue u uvali Čikat, te podizanje s tri na visoke 4 zvjezdice, a planirano otvaranje je u lipnju iduće godine.

Time će se zaokružiti investicijski ciklus ukupne vrijednosti od oko 100 milijuna eura, u kojeg je 2007. godine tvrtka Jadranka hoteli krenula u suradnji s EBRD-om. Zahvaljujući najvećim dijelom navedenim ulaganjima, u Jadranka hotelima ove godine nemaju brige s tijekom turističke sezone. Za glavnu sezonu Uprava je procijenila 5 posto više gostiju te 3 posto više noćenja nego lani, što ukazuje da će sezona biti kvalitetna i dobro popunjena.

 

8posto

rast je prijoda Jadranka hotela u 7 mjeseci

Jadranka hoteli u prvih sedam mjeseci ostvarili su 246,1 tisuća noćenja, što je čak 13 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, otkrio nam je Damir Mlacović, predsjednik Uprave, uz napomenu da je prošle godine hotel Punta radio skraćeno zbog investicije.

"No neovisno o tome rezultat je bolji od prošlogodišnjeg. U strukturi noćenja prevladavaju gosti iz Slovenije koji čine čak trećinu gostiju, potom Austrije, Hrvatske (čak 17 posto), Njemačke 15 posto te Italije 9 posto.", kaže Mlacović, otkrivajući da su za prvih sedam mjeseci poslovanja hoteli ostvarili prihod od smještaja u iznosu od 54 milijuna kuna, što je za osam posto više od prethodne godine. Također, do kraja srpnja hoteli i restorani ostvarili su 31 milijuna kuna prihoda od hrane i pića, što je 18 posto više u odnosu na prethodnu godinu, što dijelom treba zahvaliti kraćim radom hotela Punta lani, ali i ulaganju u restorane Borik i Lanterna od 7,5 milijuna kuna, zbog čega ostvaruju značajno bolje 
rezultate.

Osim obnovljenih kapaciteta, Jadranka hoteli ove su godine ponudili i bolju dostupnost Lošinju, čija je izoliranost od kopna oduvijek bila izazov za otočki turizam. U suradnji sa Zračnom lukom Mali Lošinj, Jadranka hoteli od početka lipnja svojim gostima nude mogućnost taxi-avio prijevoza za Lošinj, iz bilo koje zračne luke u Hrvatskoj te Europi. Iako karta nije jeftina (povratna karta Zagreb-Lošinj košta 592 eura po osobi) u Jadranka hotelima saznajemo da je na Lošinj taksi zrakoplovom u mjesec dana doputovalo oko 200 putnika. "Lošinj Hotels & Villas ovom uslugom podižu visoko ljestvicu kvalitete svojih usluga, ali i strateškog planiranja s ciljem produljenja sezone na otoku te proširenja ponude za goste visoke kupovne moći," kažu u tvrtki koja i na taj način želi kapitalizirati ulaganja.

Komentirajte prvi

New Report

Close