Inspekcija u Dina Petrokemiji

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2013. u 17:12
Photo: Pero Lovrovic/Vecernji list

Na zahtjev Ministarstva zaštite okoliša i prirode pokrenut je izvanredni koordinirani inspekcijski nadzor tvrtke DINA-Petrokemiji u pogonima u Omišlju, doznaje se iz tog ministarstva.

Na zahtjev Ministarstva zaštite okoliša i prirode pokrenut  je izvanredni  koordinirani inspekcijski nadzor tvrtke DINA-Petrokemiji u pogonima u Omišlju, doznaje se iz tog ministarstva.

U nadzor su uključene inspekcijske službe Ministarstva zdravlja, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva unutarnjih poslova i Državnog inspektorata te Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Inspekcijski nadzor započeo je u subotu 20. srpnja 2013.te je i dalje u tijeku. "S obzirom na broj uključenih inspekcijskih službi i raspoloživost odgovornih u DINI, ne možemo u ovom trenutku predvidjeti trajanje nadzora", kažu iz ministarstva.   

Konačni rezultati nadzora bit će objavljeni po dovršetku postupka. O daljnjem tijeku koordiniranog inspekcijskog nadzora promptno će, kažu, izvještavati javnost.
 
Paralelno s koordiniranim nadzorom, stručne službe ministarstva obavljaju konzultacije sa poznavateljima stanja sigurnosti u DINI i vanjskim stručnjacima za zaštitu okoliša  kako bi se potvrdila točnost informacije  da ljudi i  imovina u krugu postrojenja i u okolici nisu u opasnosti.  
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vrše se pripreme za ponovno pokretanje?nadam se!!

New Report

Close