Hidroelektra pregovara s investitorom iz Azerbajdžana

Autor: Ante Pavić , 11. veljača 2014. u 09:17
Tvrtka u problemima, kasne plaće/I. Čagalj/PIXSELL

Hidroelektra traži put izlaska iz velike financijske krize u koju je upala nešto kasnije od ostalih većih građevinskih tvrtki u RH.

Hidroelektra niskogradnja traži put izlaska iz velike financijske krize u koju je upala nešto kasnije od ostalih većih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj.

Posljednje informacije govore da su se predstavnici Hidorelektre započeli razgovore sa za sada nepoznatim investitorom iz Azerbajdžana koji je spreman ući u suvlasništvo ove nekoć velike kompanije i svježim kapitalom pomoći joj da prebrodi nedostatak novca. Iz Hidroelektre do zaključenja broja nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu ove informacije. Koliko je teška situacija u Hidroelektri govori i podatak da su radnici za 12. mjesec dobili minimalnu plaću, što je odlučeno tek nekoliko dana prije datuma isplate. Iz Sindikata graditeljstva upozorili su ih da je svako retroaktivno smanjivanje plaće protuzakonito. Hidroelektra je nedavno također izradila popis od oko 500 radnika koje će poslati u mirovanje jer više nema posla budući da su svi veći infrastrukturni projekti u Hrvatskoj zastali te Hidroelektra samo završava ranije započete poslove.

U tvrtki se još uvijek nadaju se da će dobiti 100 milijuna kuna vrijedan posao izgradnje brane i pratećeg sadržaja prve faze izgradnje akumulacije Šumetlica kod Pakraca koji financiraju Hrvatske vode. Problem je što nezavidna financijska situacija otežava dobijanje bankovnih jamstava, što gotovo svi građevinari posljednjih nekoliko godina navode kao najveću prepreku za bilo kakav ozbiljniji iskorak u inozemstvu koji bi mogao postati jedino rješenje za hrvatsku posrnulu građevinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close