Zagrebački Franck završio je otkup krumpira što ga koristi za proizvodnju čipsa te je od kooperanata otkupio osam tisuća tona krumpira.
Direktor Franckove tvornice čipsa u Hercegovcu Damir Lujanac napominje kako je Franck najveći otkupljivač industrijskog krumpira u Hrvatskoj i sve svoje potrebe za krumpirom zadovoljava na domaćem tržištu. S domaćim proizvođačima krumpira surađuju od 1977. U sastavu tvornice je skladište u kojemu je sve prilagođeno kako bi se krumpir mogao čuvati 10 do 11 mjeseci bez kvarenja. Od kooperanata otkupljuju i kukuruz kokičar te cikoriju, a planiraju i proširenje suradnje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu