Povodom 130 godina poslovanja, Franck se udružio sa chefovima Jeunes Restaurateurs (JRE) s kojima surađuje već više od pet godina.
JRE Hrvatska, udruženje vrhunskih chefova i vlasnika restorana, član je međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja najkreativnije chefove i više od 350 ambicioznijih restorana.
Domaći renomirani chefovi ovom su prigodom svoje kuhinje zamijenili onom u Franckovu restoranu za zaposlenike gdje su im pripremili izbor jela za ručak temeljen na tradicionalnoj recepturi kraja iz kojeg dolaze.
Inače, poslovna priča naše ponajveće kompanije za proizvodnju i preradu kave i čaja seže u 1827. kada je njemački poduzetnik Johann H. Franck uspio ljekovitu biljku cikoriju preraditi u napitak, a zagrebačka tvornica otvorena je 1892. godine na tadašnjoj periferiji grada, u Vodovodnoj ulici gdje se nalazi i danas.
Upravo u tom pogonu povodom obljetnice za zaposlenike su kuhali šefovi kuhinja iz renomiranih restorana diljem zemlje kao što su Dubravkin put iz Zagreba, Navis i Villa Ariston iz Opatije, Konoba Pelegrini iz Šibenika, konoba Boba iz Murtera, restoran Korak iz Plešivice, Konoba Zijavica iz Moščeničke drage i restoran Pergola iz Savudrije.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu