Danas je u Pivani, pivnici Zagrebačke pivovare, najavljen početak radova na novoj mikropivovari. Građevinski radovi počet će do kraja ovog mjeseca, a otvorenje mikropivovare u vanjskim prostorima Pivane se očekuje na jesen. Ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više od 11 milijuna kuna, a sve ljubitelje piva očekuju sezonski specijali i piva koja će za početak biti dostupna samo u mikropivovari, i kasnije eventualno na nekim ekskluzivnim lokacijama.
Kako kaže Tina Puhalo Grladinović, mikropivovara je nastavak projekta Pivana koja je otvorena prije nešto više od dvije godine, a u kojoj će se proizvoditi različiti stilovi nepasteriziranog i nefiltriranog piva u manjim količinama.
"Ovim projektom želimo podići kategoriju pivarske industrije kao važne gospodarske grane na višu razinu. Kao i uvijek do sada u srcu priče su potrošači i prema njihovim željama i potrebama radimo inovativne proizvode visoke kvalitete", pojasnila je Tina Puhalo Grladinović.
Za tu su priliku i zaposlili novog majstora pivara Mirka Banića Ištuka koji kaže kako je za njega velik izazov raditi u suvremenom pogonu i s takvom tehnologijom koja je inače teško dostupna na domaćem tržištu.
"Naš odgovor na potrebe tržišta je da pratimo želje kvalitetom našeg piva. Craft scena je u uzletu koji je nezaustavljiv, a mi smo se odlučili vratiti korijenima i potrošačima dati ono što traže", istaknuo je Mirko Banić Ištuk, glavni majstor pivar u mikropivovari.
Kako tvrdi pivski znalac Milan Peh, piva koja će se raditi u mikropivovari bit će po svjetskim standardima, nefiltrirana i nepasterizirana, a otkrio je i kako će je proizvoditi u količinama od 5.000 hektolitara godišnje. Više puta godišnje biti će specijali, točnije posebne pive u ponudi. Oprema u proizvodnom pogonu je uvozna, iz Češke i Njemačke i upravo zbog te suvremene opreme moći će biti precizni što je ključno u craft pivarstvu. "Spremamo vam fine stvari i nastavljamo osluškivati tržište", zaključio je Banić Ištuk.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.to će se događati sve više i više na polju prehambenih proizvoda. kvaliteta će istisnuti industrijski “napoj” proizvođača koji samo lovu oće zaradit, a ostalo manje bitno.
Uzalud vam trud svirači, pivopije su prepoznali kvalitetu vaših pripravaka…
Baš je dobra ta MIRKO-pivovara …. HA HA HA !
Uključite se u raspravu