Ericsson NT sudjeluje u projektu EU vrijednom 9 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. prosinac 2013. u 13:58
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u posjetu tvrtki Ericsson Nikola Tesla. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Projekt pod nazivom eWALL vodit će istraživači s danskog Sveučilišta Aalborg, a u projektu je uključeno 13 partnera iz 12 zemalja.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla sudjeluje u istraživačkom projektu Europske unije (EU) vrijednom gotovo 9 milijuna eura koji ima za cilj u iduće tri godine razviti elektronički zid koji će starijima i oslabjelima pomoći da steknu veću neovisnost i bolju kvalitetu života kod kuće, izvijestili su iz te kompanije.

Projekt pod nazivom eWALL vodit će istraživači s danskog Sveučilišta Aalborg, a u projektu je uključeno 13 partnera iz 12 zemalja.

Interaktivni zidni uređaj starijim korisnicima pomoći će u aktivnom uživanju u starosti uz najveću moguću neovisnost.

Elektronika će uz odgovarajuću infrastrukturu omogućiti komunikaciju u stvarnom vremenu sa svim sektorima zdravstvenog sustava pa će se seniori osjećati udobno u svome domu i u slučaju tretmana ili oporavka nakon bolesti.

Važan cilj projekta je i ovaj sustav učiniti prilagodljivim individualnim potrebama, navodi se u priopćenju.

Menadžer za tehnologiju i znanstvene aktivnosti u Ericssonu Nikoli Tesli Darko Huljenić kazao je kako Ericsson NT sudjeluje u svim aktivnostima definiranim projektom te rukovodi aktivnostima posvećenim razvoju eWALL platforme.

Uz to Ericsson NT će rukovoditi dijelom vezanim uz arhitekturu rješenja te sudjelovati u sistemskoj integraciji eWALL-a.

Projekt predstavlja odlično proširenje postojećih kompanijskih rješenja u domeni e-zdravstva te nudi suradnju s domenom zdravstva i davatelja njege, što može predstavljati korisno iskustvo u daljnjem razvoju proizvoda te sudjelovanju u projektima povezanim s e-zdravstvom, kazao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close