Smart Industry
Ugovori

Eccos i Europska komisija – suradnja vrijedna preko 34 milijuna eura

Četverogodišnji ugovori za unapređenje sustava tehničke zaštite.

Promo
14. svibanj 2024. u 22:00
Iz Eccosa ističu da su ovakvi sofisticirani projekti u skladu s njihovim nastojanjem da hrvatsku pamet, znanje i iskustvo izvezu iz EU/PD

Krajem 2023. godine, Eccos je potpisao dva četverogodišnja investicijska ugovora s Europskom komisijom u ukupnoj procijenjenoj vrijednosti od 18,57 milijuna eura koji uključuju nabavu i ugradnju sigurnosne opreme u području kontrole pristupa, protuprovale, CCTV-a i daljinskog upravljanja u zgradama koje koristi ili kojima upravlja Europska komisija u Belgiji i Luksemburgu.

U travnju 2024. godine, sklopljen je i treći četverogodišnji ugovor o unapređenju i održavanju sustava tehničke zaštite u vrijednosti od 15,8 milijuna eura, čime je vrijednost suradnje podignuta na impresivnih 34 milijuna eura. Ugovori su sklopljeni u konzorciju s belgijskom tvrtkom European Security Concept.

Sporazum s European Security Conceptom

Ugovor u Belgiji obuhvaća gotovo 80 objekata Europske komisije, dok se u Luksemburgu radi o 16 objekata.

Ugovor u Belgiji obuhvaća gotovo 80 objekata Europske komisije, dok se u Luksemburgu radi o 16 objekata uz stalnu gradnju novih.

Kako se radi o objektima kojima svakodnevno pristupa iznimno velik broj zaposlenika, posjetitelja, novinara i vozila, potrebno je osigurati besprijekorni rad spomenutih sustava.

Kako se radi o objektima kojima svakodnevno pristupa iznimno velik broj zaposlenika, posjetitelja, novinara i vozila, potrebno je osigurati besprijekorni rad spomenutih sustava/PD

Podatkovni centri u Frankfurtu

Eccos je već godinama izvozno orijentiran te je prisutan na tržištima svih susjednih zemalja, a njihovo stručno znanje u području sustava tehničke zaštite i podatkovnih centara prepoznato je i u zapadnoj Europi. Na njemačkom tržištu prisutni su preko svoje tvrtke kćeri Deccos GmbH, a trenutno je u tijeku projekt izgradnje velikih podatkovnih centara u Frankfurtu gdje Deccosov dio posla predstavlja važan segment projekta.

Vrijednost dosad ugovorenih radova u prvoj fazi projekta iznosi oko 1,5 milijuna eura, a odnose se na dizajn i implementaciju BMS (Building Management System) i PMS (Power Management System) sustava.

Zbog obveze o tajnosti podatka otkrivaju jedino kako se radi o suradnji s najvećim svjetskim investitorima i ističu da su ovakvi sofisticirani projekti u skladu su s njihovim nastojanjem da hrvatsku pamet, znanje i iskustvo izvezu u Europsku uniju.

Foto: JELLE VAN DER WOLF

New Report

Close