Uspješan uzlet hrvatske tvrtke: Đuri Đakoviću posao s Amerikancima vrijedan 3,8 milijuna dolara

Autor: Mladen Miletić , 17. rujan 2023. u 08:25
Ministar Banožić u lipnju je najavio da bi prvi Bradleyi u S. Brod mogli stići u drugoj polovici godine/I. Galović/PIXSELL

Novi posao potvrda je i nastavak uspješnog uzleta hrvatske tvrtke pod vodstvom novih vlasnika.

Đuro Đaković Grupa pustila je preko Zagrebačke burze informaciju da je Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorilo suradnju vezanu za isporuku oklopnih vozila Bradley u vrijednosti od 3.824.918,75 dolara.

“Ugovor je sklopljen u svrhu provođenja prve faze projekta isporuke vozila Bradley Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.”, navodi se u objavi kompanije. Time je potvrđeno dugo čekano sklapanje velikog posla, a da će priča otići u tom smjeru, najavio je proljetos i ministar obrane Mario Banožić.

“Američka tvrtka spremna je dati priliku Đuri Đakoviću i očekujem da će ugovor biti potpisan”, najavio je u lipnju Banožić dodavši tada da će tvrtka iz Slavonskog Broda postati regionalno čvorište za održavanje tih vozila. Ministar obrane također je tada naznačio da prve Bradleye u Hrvatskoj očekuje u drugoj polovici godine.

Novi posao potvrda je i nastavak uspješnog uzleta hrvatske tvrtke pod vodstvom novih vlasnika. Već prošle godine značajno je povećana proizvodnja u segmentu izrade vagona, a ratne prilike koje su se nadvile nad Europom otvorile su značajan prostor i u vojnom segmentu.

Đuro Đaković bio je među 25 tvrtki iz područja EU koje su u Bruxellesu ostvarile kontakt s predstavnicima američke tvrtke BAE Systems koja je proizvođača oklopnih vozila Bradley.

Komentirajte prvi

New Report

Close