Dina predala zahtjev za predstečajnu nagodbu

Autor: Večernji list , 15. kolovoz 2013. u 21:59
Photo: Goran Kovacic/Vecernji list

Za uspješno okončanje predstečajne nagodbe i pokretanje proizvodnje ključna je prodaja zemljišta za budući LNG terminal HEP-u.

Rijeka Na riječki Trgovački sud Uprava Dine Petrokemije Omišalj u utorak je predala prijedlog za predstečajnu nagodbu kojeg je potpisala većina vjerovnika, njih 72 posto, čime su ispunjeni zakonski uvjeti da se nagodba prihvati.

No, za uspješno okončanje predstečajne nagodbe i pokretanje proizvodnje ključna je prodaja zemljišta za budući LNG terminal HEP-u, odnosno završetak predstečaja matične tvrtke Dioki. Prodajom zemljišta, naime, osigurao bi se novac za isplatu hipotekarnih vjerovnika i duga radnicima koji 11 mjeseci nisu dobili plaće. Dina još ima kapaciteta u roku 45 dana pokrenuti proizvodnju, ali svako odgađanje, upozorio je predsjednik Uprave Fabio Giacometti na sastanku sa županom Primorsko goranske županije Zlatkom Komadinom i njegovim zamjenikom Markom Borasom Mandićem, od kojih Dinaši očekuju pomoć, agoniju tvrtke produbljuje i ugrožava njen opstanak. 

Komentirajte prvi

New Report

Close