Dalekovodu posao u Norveškoj vrijedan 63 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2024. u 12:35
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Dalekovod je u prvom polugodištu godine poslovao s neto dobiti od 2,56 milijuna eura nakon prekinutog poslovanja, što je za čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju.

Norveška nacionalna kompanija za prijenos električne energije Statnett izvijestila je Dalekovodu nakon evaluacijskog procesa da je odabran kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja za izgradnju istočnog dijela 420 kV dalekovoda na dionici Blafalli-Gismarvik. Kako su u utorak izvijestili iz Dalekovoda, realizacija tog projekta, vrijednog više od 63 milijuna eura, uključuje izgradnju novog 420 kV dalekovoda duljine 59 kilometara, a izgradnja je planirana od 2024. do 2027. godine.

Podsjetimo, Statnett je u travnju ove godine odabrao Dalekovod za izgradnju još jednog dalekovoda, na dionici Vik – Sogndal, što je posao vrijedan više od 14 milijuna eura, a izvođenje radova planirano je od ljeta 2024. do sredine 2028. godine.

Inače, Dalekovod je u prvom polugodištu godine poslovao s neto dobiti od 2,56 milijuna eura nakon prekinutog poslovanja, što je za čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju. Poslovni prihodi dosegnuli su 58,3 milijuna eura, osam posto više nego u prvom polugodištu 2023.

Na razini Grupe, Dalekovod je u prvih šest mjeseci ostvario rast poslovnih prihoda od 23 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, na 87,4 milijuna eura, dok je neto dobit iz prekinutog poslovanja bila 4,8 milijuna eura, nakon godinu ranije zabilježenih 11 tisuća eura. krajem lipnja Grupa je imala ugovorenih poslova u vrijednosti od 327 milijuna eura ili 46 milijuna više u odnosu na kraj 2023. godine, što, kako ističu iz Uprave, povoljno utječe na očekivani rast i predvidivost prihoda u sljedećem razdoblju, kao i na očekivan rast profitabilnosti poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close