Dalekovod sprema izvanrednu sjednicu Glavne skupštine

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2013. u 15:38
Matjaž Gorjup, predsjednik Uprave Dalekovoda. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nadzorni odbor Dalekovoda izvijestio je putem Zagrebačke burze da se danas 27.05.2013. održala 32. sjednica Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor Dalekovoda izvijestio je putem Zagrebačke burze da se danas 27.05.2013. održala 32. sjednica Nadzornog odbora na kojoj  se nastavila rasprava o zaprimljenoj obvezujućoj ponudi za dokapitalizaciju društva Dalekovod d.d. u ime Konsolidator d.o.o. društva u većinskom vlasništvu Nexus Private Equity Partnera d.o.o. za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima rizičnog kapitala s privatnom ponudom.

Također je dogovoreno da će se dana 03.06.2013. godine u 13 sati održati zajednička sjednica Uprave društva i Nadzornog odbora (33. sjednica), a na kojoj će se raspravljati o odluci Uprave društva da se sazove izvanredna Glavna skupština društva sa sljedećim dnevnim redom:

1. Otvaranje Izvanredne Glavne skupštine

a) Verifikacija prijava, punomoći i utvrđivanje zastupljenosti temeljnog kapitala i popis prisutnih dioničara

b) Potvrda da je Izvanredna Glavna skupština valjano sazvana i da može valjano odlučivati

2. Donošenje odluke o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala Društva radi pokrića  gubitaka smanjenjem nominalnog iznosa dionica

3. Donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala izdavanjem redovnih dionica ulozima u  novcu i pravima; odluke o isključenju prava prvenstva postojećih dioničara Društva na upis i uplatu  dionica i odluke o odobrenju stjecateljima dionica da mogu steći dionice s pravom glasa Društva kao ciljnog društva bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje

4. Donošenje odluke o davanju odobrenja upravi Društva da u roku od 5 godina od upisa odluke poveća temeljni kapital ulozima u novcu za iznos do 60 milijuna kuna, izdavanjem novih dionica u nominalnom iznosu od 10 kuna, uz isključenje prava prvenstva dioničara koji su stekli dionice Društva  uplatom u novcu sukladno točki 3. ovog dnevnog reda.

5. Donošenje odluke o izmjenama i dopunama Statuta Društva

6. Primanje na znanje tijek postupka predstečajne nagodbe nad Društvom te prava i obveza iz predložene predstečajne Nagodbe.

Na sjednici će zajednički Uprava društva i Nadzorni odbor utvrditi prijedloge odluka o kojima će odlučivati izvanredna Glavna skupština (Ad-2,Ad-3,Ad-4,Ad-5) .

Komentirajte prvi

New Report

Close