Cromarisu 2014. prihodi rasli 68%, nastavljaju ulaganja

Autor: Božica Babić , 07. siječanj 2015. u 12:04
Prodaju su lani povećali za 50 posto/G. Jakuš/PIXSELL

Lideri u ribarstvu s investicijama od 600 milijuna kuna.

Nakon što je u modernizaciju proizvodnje proteklih godina investirao više od 500 milijuna kuna, zadarski Cromaris i u 2015. nastavlja s ulaganjima.

Uz već pokrenute aktivnosti certifikacije za najzahtjevniji standard u akvakulturi – Global GAP, u tijeklu je izgradnja novog mrijestilišta u Ninu i pogona za predrast u Lamjani vrijednosti većoj od 100 milijuna kuna, što je trenutno najveća investicija u hrvatskom ribarstvu. U 2014. ostvarena je proizvodnja i prodaja veća od 5600 tona, što je prema 2013. rast od 50 posto. Do 2018. plan je godišnje proizvoditi 10 tisuća tona kvalitetne bijele ribe. U izvoz odlazi oko tri četvrtine ukupne prodaje i u 2014. uvećan je za 100 posto.

Italija je glavno tržište izravnog izvoza, no preko polica trgovačkog lanca Metro Cromarisovi proizvodi dostupni su kupcima u Austriji, Češkoj, Njemačkoj, Srbiji i Italiji. U 2014. otvorili su i vrlo izazovno tržište Francuske. "Uz otvaranje novih tržišta, snažan rast količinske prodaje, u 2014. je ostvaren i rast prihoda od 68 posto. Investiranje u najsuvremeniju tehnologiju u marikulturi omogućilo je brz i kontroliran rast i razvoj tvrtke te daljnje optimiziranje troškova proizvodnje. Ulaganja Cromaris svrstavaju u red vodećih tehnoloških tvrtki te dodatno učvršćuju poziciju među najvećim svjetskim proizvođačima bijele ribe", kaže Goran Markulin, direktor Cromarisa. Početkom godine za Cromaris je u hrvatskim brodogradilištima proizvedeno pet novih katamarana za rad na uzgajalištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close