ATRON na projektu Hrvatska pamet Hrvatskoj i Job Fairu u Zagrebu

Autor: Promo , 13. svibanj 2024. u 22:00
Studenti Vedran Hlupić, Lovro Klanac i Tin Kufrin koji su bili na praksi u ATRON-u u Zagrebu/B. Ščitar/PIXSELL

ATRON grupa kao i podružnica u Zagrebu posvećeni su radu sa studentima i traženju novih talenata za rad na izazovnim projektima.

Projekt Hrvatska pamet Hrvatskoj prepoznali smo kao dobru platformu za kontakte sa studentima, a na korist šire društvene zajednice.

Uz vrhunsko obrazovanje, smisao razvoja vještina koji studentima na praksi omogućavamo, dobiva na značaju kad se odluče za rad u hrvatskim tvrtkama i razvoju poslovne karijere u domovini.

Karijere u ATRON-u
Studenti su u ATRON-u uključeni u sve faze razvoja softvera. Osim na backend rješenjima studenti rade i na razvoju frontend funkcija te u timu za integracijsko testiranje. Mentori i starije kolege ih usmjeravaju i pomažu im u procesu osamostaljenja nakon čega postaju ravnopravni članovi razvojnih timova.

Razvoj poslovne karijere u domovini

Smisao razvoja vještina koje studentima na praksi omogućavamo dobiva na značaju kad se odluče za rad u hrvatskim tvrtkama.

Od samog početka odnosno osnutka ATRON-a radimo sa studentima i izuzetno smo zadovoljni naglašenom motivacijom i ostvarenim rezultatima. Nakon praktičnog rada i treninga studenti se brzo integriraju u naše razvojne timove i radne procese.

Da su zadovoljni i sami studenti vidljivo je iz činjenice da nakon završetka svog obrazovanja mnogi ostvare u ATRON-u svoje prvo zaposlenje. Kako proces obrazovanja i osobnog usavršavanja u ATRON-u nikad ne prestaje, ostvarenje vlastitih ciljeva i napretka u karijeri itekako je moguć u samoj grupaciji.

Naime neki od studenata preuzimaju sve više odgovornosti unutar timova i vremenom vodeće i ključne pozicije unutar ATRON grupe. Nastavak suradnje sa fakultetima i studentima kao i podrška hvale vrijednim projektima od kojih je jedan i Hrvatska pamet Hrvatskoj za sve nas u ATRON-u je prioritet.

ATRON grupa aktivna je i na danima karijera i sajmovima za studente na tržištima gdje smo prisutni. Sudjelovali smo među ostalim i na sajmu poslova za studente svih disciplina u Munchenu.

Hochschulkontaktmesse – HOKO privlači interes oko 15000 studenata s područja grada Munchena gdje svoje kapacitete predstavlja više od 300 izlagača. Tradicionalno, interes za temu mobilnosti i sektor javnog prijevoza putnika naglašen je kod studenata i prepoznat kao potencijal za razvoj rješenja neophodnih u vremenima koja su pred nama.

Također, na danima diplomiranih studenata Sveučilišta primijenjenih znanosti Zurich – ZHAW, ATRON predstavlja svoj portfelj prepoznat kao inovativan u području javnog prijevoza. Značajnim udjelom na zahtjevnom švicarskom tržištu ATRON je predmet interesa studenata i mladih inovatora kao i šire društvene zajednice.

ATRON Zagreb je već nekoliko godina prisutan i na Job Fairu u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Saveza studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnika KSET.

Predstavljanje studentima
Sa ovogodišnjeg sajma koji se upravo održava u zagrebačkom Mozaik Event Centru s impresijama nam se javljaju voditelj razvoja softvera u podružnici ATRON-a u Zagrebu Martin Ferlan i senior konzultant na projektu ATRON Transport Control System Vicko Lukšić.

“Drago nam je sudjelovati na ovakvom eventu, to je izvrsna prilika da se predstavimo potencijalnim budućim zaposlenicima. Na mladim ljudima svijet ostaje i zanimljivo je razgovarati sa studentima i dobiti njihove dojmove.

Kroz dva dana imamo priliku objasniti naše projekte, tehnologije, te koliko je uzbudljivo i interesantno razvijati softver za javni gradski prijevoz. Svaka čast i pohvale organizatorima, organizacija je ove godine bila izvrsna, sigurno nije bilo lako organizirati event s toliko sudionika”, poručio je Ferlan

Vicko Lukšić kazao je kako su studenti na JobFairu postavljali zanimljiva pitanja i bili veoma znatiželjni. “Lijepo je vidjeti toliki interes prema kompleksnim rješenjima. Najviše pozornosti studenata privukao je sustav za kontrolu prometa u realnom vremenu kojeg ATRON razvija u svojoj podružnici ovdje u Zagrebu”, kazao je Lukšić.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close